Kerkgebouw in Varsselder. Foto: PR
Kerkgebouw in Varsselder. Foto: PR PR

Samenwerking Kerkgebouw en ‘t Dorpshuus steeds meer vorm

wo 24 nov 2021, 10:12 Algemeen

VARSSEVELDER - Terwijl aan de voorzijde van het kerkgebouw in Varsselder – Veldhunten nog volop gewerkt wordt aan de herinrichting, vond er in het kerkgebouw een bijzondere boekpresentatie plaats. 

Er werd een boek gepresenteerd waarin vijf generaties van vrouwen uit Varsselder, Veldhunten en Megchelen beschreven worden: boerin, boerenmeid en dagloonster waren ze.
Het is geschreven door Theo Salemink die zijn zoektocht naar het leven van deze vijf vrouwen begon bij zijn moeder Mina Scholten, afkomstig uit Varsselder. In zijn samen met zijn broer Leo geschreven boek Ondankbare grond (2014) volgde hij de mannelijke lijn van de Saleminken. Nu in het nieuwe boek Vrouwen van het land. Epos van drie dagloonsters volgt hij de lijn van de vrouwen.

Vol lof
Deze boekpresentatie in het kerkgebouw betrof een samenwerking met ‘t Dorpshuus. Een 70 -tal belangstellenden uit geheel Nederland hebben dit bijgewoond. Ze waren vol lof over het kerkgebouw, de samenwerking met ‘t Dorpshuus en hoe het dorp dit gebouw omarmt heeft en daarmee het gebouw een nieuwe toekomst geeft.
Doordat de achterste banken al verwijderd zijn, ontstaat een ruimte die de multifunctionaliteit van het kerkgebouw ten goede komt. De bedoeling is dat de komende maanden de achterste helft van de kerkbanken verwijderd worden. Deze kerkbanken zijn te koop. Belangstellenden met interesse kunnen hiervoor contact opnemen met een van de bestuursleden van Vereniging Kerkgebouw.

Twee-eenheid
“Juist in deze tijden waarin we elkaar de ruimte willen geven biedt de samenwerking Dorpshuus / Kerkgebouw voor veel partijen een mogelijkheid”, legt Wim Klompenhouwer uit. “Wilt u weten welke mogelijkheden deze samenwerking u kan bieden? Kom gerust eens kijken en praten. We denken graag met u mee. Juist de twee-eenheid van beide gebouwen biedt voor veel partijen een interessante mogelijkheden.”
Contact opnemen kan via reservering@varsselderveldhunten.nl “We nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post