Ria Ankersmit en Bertie ten Have. Foto: PR
Ria Ankersmit en Bertie ten Have. Foto: PR PR

Puur Achterhoeks Koekje mét vlag erop

Algemeen

Samenwerken in de voedselketen is het nieuwe Achterhoekse vakmanschap

SILVOLDE - In Smaakacademie Achterhoek werken ondernemers en onderwijs vooral samen als partners in de voedselketen. Zo ondersteunen ze de inspanningen van boeren voor natuur, biodiversiteit en landschap met smakelijke producten. Dit is het moderne vakmanschap van de toekomst.

Bakkerij Ten Have is één van die ondernemende bakkers. “Door hun bereidheid tot samenwerken in de hele keten ontstaan er mooie nieuwe ambachtelijke producten van hoge kwaliteit die ook een bijdrage leveren aan onze streek. Dit zijn de echte streekproducten die ook werkelijk regionale ingrediënten bevatten én meerwaarde hebben”, zegt Maurits Steverink van Smaakacademie Achterhoek. “Nog te vaak zien we Streekproducten waar alleen het etiket Achterhoeks is.”

Graanteler
Bertie ten Have werkt al jaren met molenaar De Vier Winden uit Vragender en graanteler De Slaege uit Silvolde. In een werksessie van Smaakacademie Achterhoek is samen met andere ondernemers en Graafschap College het nieuwe koekje ontstaan en nu beschikbaar.
De ingrediënten zijn graansoorten geteeld met bloemrijke akkerranden, honing en boter van Achterhoeks bodem. Een speciale wals met print van de Achterhoeks vlag is ontwikkeld met hulp van Stichting Foodpromotie Achterhoek, zodat ook het uiterlijk onderscheidend is.

PAKK hmmm
Het nieuwe Puur Achterhoeks Koffie Koekje heeft de naam gekregen PAKK hmmm! Als aanbeveling voor eenieder om het koekje te pakken, ervan te genieten en een bijdrage te leveren aan een mooi landschap, biodiversiteit en natuur.
Wethouder Ria Ankersmit van gemeenten Oude Ijsselstreek was donderdag 25 november op werkbezoek om kennis te maken met het moderne ondernemerschap van bakker Ten Have.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant