Still uit YouTube video.
Still uit YouTube video. YouTube

Ulftenaar Jamie Overbeek springt met kitesurf Europees record tijdens storm Eunice

Algemeen

ULFT - Jamie Overbeek (16) uit Ulft heeft storm Eunice getrotseerd in condities waarin alleen de beste kitesurfers nog het water op durven.

Jamie en zijn broer Sean zijn afgelopen vrijdag de uitdaging aangegaan op kitespot Workum in Friesland aan het IJsselmeer. Ze kregen te maken met 60+ knopen (windsnelheden van 120 tot 130 kilometer per uur).

Wereldrecord

Jamie heeft een nieuw Europees hoogterecord gesprongen van 34,6 meter en is daarmee de huidige nummer 2 van de wereld en slechts twintig centimeter verwijderd van het wereldrecord.

Gevaarlijk

Het water op tijdens een heftige storm, zoals Eunice vrijdag, is dat niet gevaarlijk? Vader Peter Overbeek: “Om in deze omstandigheden te gaan kitesurfen, is slechts voor de top van het big air kitesurfen weggelegd. Uiteraard is het extreem en kan het in potentie gevaarlijk zijn als je over je grenzen gaat. Hier speelt training, ervaring en mindset een grote rol.”
“Tweede aspect is: je materiaal moet hoogwaardig en goed onderhouden zijn, wat er fout zou kunnen gaan is een materiaal-issue. Dit is echter te voorkomen door met deze unieke condities met nieuw materiaal te varen en daarmee uit te sluiten dat je iets over het hoofd ziet. Kortom: met deze omstandigheden staan de meeste kitesurfers op het strand en genieten van de show.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant