Roman Huijbreghs. Foto: Rijno Boon
Roman Huijbreghs. Foto: Rijno Boon Rijno Boon

‘Gewoon een man met een stem en een gitaar’

Algemeen

ULFT - Roman Huijbreghs is bekend als gitarist van rockband Navarone. De flamboyante muzikant maakt momenteel een uitstapje met intieme akoestische solo-optredens. Op 5 maart is de 33-jarige Huijbreghs te gast in het poppodium van het DRU Industriepark. 

Hij heeft er zin in. “Ik kom al jaren in de DRU met Navarone”, zegt Roman. “Naast dat het een prachtige locatie is met een super goed klinkende zaal, worden we er altijd uiterst vriendelijk en gastvrij ontvangen. Dus het is een plek waar we graag spelen.”
Op 5 maart staat Roman er alleen voor. “De reden dat ik solo ben gaan spelen heeft alles te maken met de muzikale balans die ik zoek als mens. Aan de ene kant is er niks lekkerder dan je elektrische gitaar laag hangen, de versterker open zetten en rocken alsof je leven ervan af hangt. Aan de andere kant heb ik heel erg de behoefte aan ingetogen, akoestische muziek, waarbij er niets is om je achter te verschuilen, gewoon een man met een stem en een gitaar. Simpel, sober, eerlijk.”
“Door de jaren heen heb ik nummers geschreven die bijvoorbeeld te persoonlijk waren om in de band kwijt te kunnen of die therapeutisch hebben gewerkt voor mij. Toen we in de pandemie belandden, was daar ineens het juiste moment om hier iets mee te gaan doen.”
De in Wijchen woonachtige zanger-gitarist brengt op 5 maart naast eigen repertoire ook covers die belangrijk voor hem zijn. “En er zal ook een enkel Navarone nummer van mijn hand voorbijkomen, op mijn manier vertolkt.”

Muzikale tocht
Het publiek zal Roman op 5 maart goed leren kennen, belooft hij. “Tijdens mijn optreden zal ik de luisteraars middels mijn nummers, maar ook middels verhalen en persoonlijke inzichten, meenemen op een eerlijke en muzikale tocht door mijn leven. Aan de hand van mijn show leer je mij kennen. Niet in de laatste plaats vanwege mijn openhartige insteek, waarin ik mijn eigen worstelingen en triomfen beschrijf, maar ook hoe ik tegen de liefde aan kijk, evenals familie en het leven.”
Er zijn nog tickets voor deze seated show in het poppodium. Kijk hiervoor op de site.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant