Bas Kempers (staand) en Matthijs in de showroom in Ulft.   Foto Roel Kleinpenning
Bas Kempers (staand) en Matthijs in de showroom in Ulft. Foto Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Kempers levert advies, persoonlijke aandacht en kwaliteitsmeubelen voor outletprijzen

Algemeen

Ulft – De meubelzaak van de familie Kempers aan de Hogeweg is al 27 jaar een begrip in de regio. Een periode geleden is de opzet iets veranderd, toen is ook de naam gewijzigd in Meubel Outlet Kempers Ulft. Bas Kempers en zoon Matthijs zijn zowel wat betreft de showroom als online met een modernisering bezig, met behoud van de kwaliteit en aandacht die de klant zo gewend is.

Door Reinier Kroesen

Bas Kempers startte in 1995 de winkel samen met zijn ouders, sinds 2008 zet hij de onderneming alleen voort. Momenteel werkt ook Matthijs in de showroom, de derde generatie. Matthijs heeft het er erg naar zijn zin. Vader en zoon gaan naar meubelbeurzen in binnen- en buitenland en doen samen de in- en verkoop. HIj is daarnaast wat meer actief in de promotie van Kempers op social media en het voorraadbeheer.

Outlet
Een jaar of negen geleden is de overstap gemaakt naar de outletmeubelen. Bas: “We zijn een mooie outlet, met nieuwe meubelen, tegen zeer scherpe prijzen. Heeft men snel iets nodig dan kunnen we gelijk leveren. Onze meubelbezorgers Dorus en Pieter rijden bijna dagelijks rond om de bestellingen aan huis af te leveren. Maar, wil men bijvoorbeeld de bank die hier staat in een andere vorm of kleur dan moeten we die wel bestellen. Gelukkig zijn de levertijden nu weer korter. Dat woord ‘outlet’ heeft alleen betrekking op de voorraad die we hebben. Van oudsher zijn we een servicebedrijf, we houden van goed advies, kwaliteit en aandacht voor de klant, daar is in al die jaren niets aan veranderd. Men krijgt hier gewoon de stalen van de stoffen nog mee naar huis, om thuis rustig tot een besluit te komen. Momenteel is Lamilux erg populair. Meubelen uitgevoerd in harde, krasvrije kunststof, vaak in houtprint, in combinatie met industrieel zwart staal. Banken en hoekbanken kunnen vaak ook met een elektrisch verstelbaar relaxgedeelte geleverd worden. De trendy kleuren zijn weer wat donkerder, de stoffen hebben een luxe uitstraling.”

Woonprogramma
Matthijs: “Ik heb de website onder handen genomen, alles is opgefrist en gemoderniseerd. In het verleden werd alleen geadverteerd in de krant, maar tegenwoordig moet je ook actief zijn op Facebook en Instagram. Daar halen in ieder geval de jongeren hun informatie en inspiratie vandaan. Die webshop is meer een visitekaartje voor onze winkel. Wij vinden dat een bank verkopen via een site eigenlijk niet kan. De klant willen we graag persoonlijk advies geven. Je moet er goed in kunnen zitten, de één is groot, de ander klein. Kempers levert graag maatwerk. Dat hoor je ook terug van de klanten, dat wordt erg gewaardeerd en ze komen altijd graag weer terug. We werken hier tegenwoordig vaak met ‘woonprogramma’s’ zoals we dat in vaktermen zeggen, meubels die bij elkaar qua kleuren en materialen aansluiten en zo een geheel vormen. De eettafel met stoelen, tv-kast, bank en salontafel, alles op elkaar afgestemd. Ons verkoopteam staat klaar voor een goed advies, ook op dat gebied.”

Verduurzaming
Bas: “We timmeren momenteel flink aan de weg, zijn druk bezig met verduurzaming. Er komen zonnepanelen op het dak, eerst gaan we dat nog vervangen. Dan willen we de airco’s en heaters op elektriciteit laten draaien, en kunnen dan van het gas af. De coronaperiode hebben we aardig doorstaan, al hebben ons 25-jarig bestaan midden in die pandemie maar niet gevierd, daar was het niet het moment voor. Men ging vooral thuis weer aan de slag, verbouwen, klussen, nadenken over een nieuwe inrichting en het daar gezellig maken. Daar heeft Kempers ook profijt van gehad en dat heeft ons ook goed door die tijd heen geholpen. Door binnenkort zo goed als zelfvoorzienend te worden op energiegebied besparen we op allerlei kosten, en kunnen zo de prijzen voor onze meubels laag houden.”
www.kempersmeubelen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post