Deel van het Monument voor de Arbeider. Foto: PR
Deel van het Monument voor de Arbeider. Foto: PR

Aanmelden arbeidersfoto voor het Monument voor de Arbeider.

Algemeen

ULFT - Rond fabrieksschoorsteen de Fakkel op het DRU Industriepark te Ulft is een ere-fotogalerij ingericht voor arbeiders uit de ijzerindustrie in deze regio. Met name komen voor plaatsing in aanmerking foto’s van (voormalige) arbeiders in de ijzergieterijen langs de Oude IJssel, van Isselburg tot Doesburg. Dat zijn: de Isselburger Hütte, de DRU en Becking& Bongers in Ulft, De Lovink in Terborg, Vulcaansoord in Gaanderen, Vulcanus in Langerak, de Keppelse IJzergieterij en de Gieterij Doesburg.

Inmiddels zijn al meer dan 350 geëmailleerde arbeidersportretten geplaatst. Op deze manier wil Stichting Monument voor de Arbeider de arbeiders uit de regio een blijvend gezicht geven.

Doorlopend kunt u zich aanmelden voor plaatsing van een foto van vader, moeder, kind, familielid, relatie of vriend(in). Wilt u nog een aanmelding doen voor plaatsing in 2023, dan is daar de mogelijkheid nog voor tot uiterlijk 15 februari 2023. Aanmelding kan geschieden door een email te sturen naar: info@monumentvoordearbeider.nl

Dit bericht moet de volgende gegevens bevatten. Van de aanvrager de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Van degene op de foto: naam (liefst met roepnaam), bedrijf en afdeling waar hij/ zij heeft gewerkt of nog werkt. Er hoeven bij aanmelding nog geen foto’s meegestuurd te worden. U kunt iemand ook aanmelden via de aanmeldingsprocedure die te vinden is op de website: www.monumentvoordearbeider.nl

Na aanmelding wordt u op de inschrijvingslijst geplaatst. Er is een minimum aantal inschrijvingen nodig, zodat het haalbaar wordt om de portretserie te kunnen plaatsen. Bij voldoende inschrijvingen krijgt men een uitnodiging om op vrijdag 17 februari 2023 van 19.00 – 21.00 uur of op zaterdag 18 februari 2023 van 11.00 – 13.00 uur een portretfoto van goede kwaliteit aan te leveren en de verschuldigde financiële bijdrage van 69 euro, te voldoen.

Een nieuwe portretserie wordt, bij voldoende inschrijvingen, op woensdag 17 mei 2023 feestelijk onthuld. Alle (oud)deelnemers, sponsoren en aandeelhouders krijgen daarvoor dan een uitnodiging.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de secretaris, telefoonnummer: 06-22173155.

Meer informatie op:


www.monumentvoordearbeider.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant