Enthousiaste deelnemers bij nieuwjaarsduik Braamt. Foto: Roel Kleinpenning
Enthousiaste deelnemers bij nieuwjaarsduik Braamt. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Recordaantal van 300 deelnemers bij nieuwjaarsduik van Swim to Fight Cancer Achterhoek in Braamt

Algemeen

BRAAMT - Ruim 300 deelnemers maakten een nieuwjaarsduik in Recreatieplas Stroombroek in Braamt om 2023 te beginnen. Om 13.00 uur ging iedereen na een gezamenlijke aftrap een frisse duik nemen in het water. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste editie in 2020, overtrof het alle verwachtingen. De nieuwjaarsduik is de aftrap voor de vierde editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek op 10 september dit jaar. Tijdens dit Achterhoekse zwemspektakel op dezelfde locatie kun je 1 of 2 kilometer zwemmen om zoveel mogelijk donaties op te halen voor kankeronderzoek en preventie.

De vorige twee jaren werd de nieuwjaarsduik niet georganiseerd vanwege corona. Op het moment van de duik was het buiten 14 graden en het water had een temperatuur van 8 graden. Vele honderden mensen waren afgekomen op de tweede editie van de Swim Nieuwjaarsduik en vormden een grote boog om het afgezette lint voor de duikers. Gekleed in een zwembroek of bikini ging iedereen te water met een Unoxmuts. Na de korte duik en voor sommige durfals zelfs enkele baantjes zwemmen, konden de deelnemers zich opwarmen met een gratis kop soep of broodje worst.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde tweede Swim Nieuwjaarsduik. Projectleider Margot Verhagen: “Deze tweede editie overtrof echt onze verwachtingen, want we hebben dubbel zoveel deelnemers die een duik maakten. Wat een opkomst en een geweldige sfeer in en rondom het water! We hebben inmiddels steeds meer mensen die onze organisatie een warm hart toedragen en dat is bijzonder mooi om te zien. Er is nog steeds veel geld nodig voor kankeronderzoek en daar doen we het voor: dat op een dag kanker geen dodelijke ziekte meer is. Niet alleen de duikers, maar ook onze partners zijn onmisbaar en dragen ons een warm hart toe.” Trouwe partner Landal Stroombroek stelde weer hun locatie en alle faciliteiten ter beschikking en tevens was parkeren gratis van terreineigenaar Leisurelands.

Ook dit jaar gaat de opbrengst van de Swim Nieuwjaarsduik naar de komende Swim to Fight Cancer Achterhoek op 10 september van Stichting Fight cancer. Deze organisatie werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. In totaal werd zo’n 1.250 euro opgehaald van de verkoop van de versnaperingen, merchandise, collectebussen en Tikkie-donaties. Dit geld komt op de website bij ‘Vrienden van Swim Achterhoek’. Iedereen die een bijdrage wilt doen kan doneren via deze link. Je kunt je al aanmelden via onze website als je dit jaar meezwemt. Verhagen: “Een fantastische bijdrage van zoveel hartelijke mensen, dat doet nu al enorm goed.” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant