Staatssecretaris Vivianne Heijnen legt aan de media uit waarom het Urban Oases project zo waardevol is. Foto: Roel Kleinpenning
Staatssecretaris Vivianne Heijnen legt aan de media uit waarom het Urban Oases project zo waardevol is. Foto: Roel Kleinpenning

Groene long in Ulft

Algemeen

ULFT - Met innovatieve technologie en duurzaam groen worden vanaf nu de levensomstandigheden verbeterd in de versteende wereld. Dat is in elk geval de gedachte achter de ‘Urban Oases’ die maandag officieel in gebruik is genomen.

De Urban Oases is ontwikkeld om de niet-te-stuiten oprukkende stad leefbaar te houden. Het vormt letterlijk een welkome groene, gezonde en sociale oase. Een plek die leeft, en die een groene long is die de omstandigheden verbetert van de passanten. Ook wordt het een ontmoetingsplek voor stadsbewoners door de uitnodigende banken. De Urban Oasis is meer dan een fijne plek met bijzondere kwaliteiten. Hier ontmoeten hightech en levend groen elkaar. Er wordt actief bijdragen aan meer biodiversiteit door de keuze van de planten. 

In aanwezigheid van twee burgemeesters (Otwin vna Dijk en Mark Bouman) en een groep genodigden,heeft de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat; Vivianne Heijnen de openingshandeling verricht. Daarmee is de Urban Oases aangezet en kan deze zijn speciale taak gaan vervullen. Achterhoeker én bedenker Nico Wissing en Delftse topwetenschapper Bob Ursem gaven tekst en uitleg over het concept en de bijzondere werking van deze innovatie.

De Urban Oasis is ontwikkeld door een gelegenheidsconsortium van innovatieve Achterhoekse bedrijven. Het wetenschappelijk principe is van de hand van Bob Ursem van de TU Delft. De ontwikkeling van het prototype is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en is nu klaar om de markt te veroveren.  

De Urban Oases als groene long voor een schonere leefomgeving. Foto: Roel Kleinpenning
Het principe van de Urban Oases in het klein. Foto: Roel Kleinpenning

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant