O.a. wethouder Rian Ankersmit (2e van links) en Pauline Wenderich (2e van rechts) zetten de eerste stappen op het nieuwe fietspad. Foto: Roel Kleinpenning
O.a. wethouder Rian Ankersmit (2e van links) en Pauline Wenderich (2e van rechts) zetten de eerste stappen op het nieuwe fietspad. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Zeven scharen sterk aan het lint

Algemeen

SILVOLDE - Het nieuwe fietspad van het Almende College richting het zwembad is ontstaan uit samenwerking. Dat bleek wel bij de officiële opening vrijdag 20 januari. Zeven scharen sterk stonden de betrokken partijen aan het lint. De eerste meters over het pad werden schouder aan schouder afgelegd.

Door Nick Moritz

Na de uitbreiding van het Almende College was de oorspronkelijke verbinding te smal geworden. Het begon te knellen. Fietsende scholieren, wandelende ouderen, sporters en mensen die er hun hond uitlieten zaten elkaar regelmatig in de weg. “Er zat ook nog een ongelukkige knik in het pad waar bijna-botsingen regelmatig voorkwamen”, weet Pauline Wenderich, rector van het Almede, te vertellen. Bij de gemeente hebben we aangeklopt om het probleem op te lossen, liefst zo snel mogelijk.”

“We hebben er gelijk haast mee gemaakt”, vertelt verantwoordelijk wethouder Ria Ankersmit. “Uiteraard hebben we daarbij wel de buurt betrokken. Dat doen we altijd en dit keer waren er veel partijen. Azora De Schuylenburgh, het zwembad, Silvolds Belang, Almende, de uitvoerders, de tennisclub en de voetbalvereniging hebben allemaal meegedacht. Soms is het voldoende om partijen te informeren en in andere gevallen moet je om begrip vragen. In deze situatie hadden we voor de uitgebreide fietsenstalling van het Almende  een stuk van het voetbalveld nodig. En dan moet je natuurlijk echt met elkaar in overleg. Verder hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met het groen in de omgeving. Dat is grotendeels intact gebleven.”

Bij het Almende is met zeer te spreken over het uiteindelijke resultaat. “Het is niet alleen snel gegaan, maar ook grondig”, aldus Wenderich. “Er ligt nu een mooi breed fietspad met daarnaast een gescheiden voetpad. En ‘s avonds is het prima verlicht.” Zesdejaars-leerling Lucas onderstreept die tevredenheid. “Het gaat veel beter zo. De grote opstopping bij het uitgaan van de klassen lost nu veel sneller op. En onderweg heb je geen hinder meer van wandelaars met honden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post