De organisatie van het Beachvolleybaltoernooi in Silvolde anno 2023 is er klaar voor. Foto: Henk van Raaij
De organisatie van het Beachvolleybaltoernooi in Silvolde anno 2023 is er klaar voor. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Beachvolleybaltoernooi terug in Silvolde op nieuwe locatie

Algemeen

Silvolde - Komende zaterdag 10 juni ligt Silvolde weer even aan zee. Na jaren afwezigheid is de legendarische beachparty met het strandvolleybaltoernooi terug in het dorp. Wel met een andere organisatie en op een andere locatie, maar de belangstelling van deelnemers is weer net zo groot als in 2015.

Door Marcel van Berkum

“Het is vol”, zegt Daniël Siemes namens de organisatie. “Met 48 teams verdeeld over 8 poules zijn er zaterdag zo’n 300 sportievelingen aan het volleyballen op het zand in de wei van Immink aan de Molenweg tegenover café ‘t Molentje.” Het maximum aantal deelnemende teams, gebaseerd op het aantal van 8 velden, was razendsnel bereikt. Teams van minimaal 6 leden met markante namen als Leukste meisjes & co, Zandhazen, Zooitje en Net Niet slaan de ballen over het net of niet.
Zand uit Netterden
De organisatie is in handen van de jongerengroepen Dwarz en Tomatenplukkers in samenwerking met Tim Roordink en Luuk Tuenter, uitbaters van ‘t Molentje. Een herstart van het Silvoldse strandfeest was een langgekoesterde wens van veel dorpelingen, maar mede door corona kwam het niet van de zandgrond. Nu na 7 jaar kunnen de volleyballers weer op het zand voor het recreantentoernooi waarin de gezelligheid voorop staat. Maar liefst 225 kuub zand uit Netterden is op het weiland gestort voor een goede toepasselijke ondergrond. “We hebben al het materiaal via Marktplaats kunnen aanschaffen”, vertelt Daniël enthousiast. “Een volleybaltoernooi in het Brabantse Son en Breugel stopte ermee en had ballen, netten, lijnen en palen te koop staan.” Het is wel duidelijk dat de organisatie beslist van plan is het evenement meer dan één keer te laten plaatsvinden.
Kinderwei
Alle benodigde vergunningen zijn binnen. De organisatie had, uit het oogpunt van veiligheid, graag gewild dat een deel van de Berkenlaan mocht worden afgesloten, maar daar is de gemeente niet in meegegaan. Door de leiding wordt een oogje in het zeil gehouden om een veilige oversteek van deelnemers en publiek te garanderen. Het terrein wordt sfeervol aangekleed met een tropisch terras waar het goed eten en drinken is. Ook wordt er voor voldoende omkleedgelegenheid gezorgd. De organisatie situeert alles op en rond het speelterrein zodat het voor deelnemers en belangstellenden niet nodig is tijdens het toernooi de weg over te steken. De kleintjes, die nog te jong zijn om aan het toernooi mee te doen kunnen terecht op de kinderwei. Onder begeleiding van de volleybalverenigingen Vollverijs en Volga zijn er spellen en kunnen ze zich laten schminken. Een dertigtal sponsors, zoals hoofdsponsor Regiobank, hebben het evenement mede mogelijk gemaakt. De wisselbeker is ter beschikking gesteld door de stichting Silvolde aan Zee, die van 2000 tot 2015 het sportieve evenement in Silvolde organiseerde en de huidige organisatoren adviseerde bij de totstandkoming.

Sfeervol tropisch terras

Beachvolley Silvolde is op zaterdag 10 juni op een terrein naast café ‘t Molentje aan de Molenweg. De wedstrijden beginnen exact om 14.00 uur en de finale is om 18.30 uur. Aansluitend op het toernooi is in de zaal van café ‘t Molentje de bruisende beachparty met dj Thom.

Op vrijdag kunnen de teams al op het speelterrein terecht om te wennen aan de bal en het zand tijdens de oefenavond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post