Roel Salemink van de organisatie van het huiskamerfestival Gendringen en gastvrouw Petra Hendrixen.
Roel Salemink van de organisatie van het huiskamerfestival Gendringen en gastvrouw Petra Hendrixen. Foto: Roel Kleinpenning

Voor sommige artiesten is huiskamerfestival ‘back to the roots’

Algemeen

GENDRINGEN – De dertiende editie van het Huiskamerfestival in Gendringen kent een aantal nieuwe ingrediënten. Zondag 1 oktober is op elf verschillende locaties in het dorp muziek te beluisteren en te beleven.

Door Walter Hobelman

“Nieuwe locaties en een workshop. Dat is nieuw. Voor de rest wordt het Huiskamerfestival weer net als anders één groot genietevenement”, aldus Roel Salemink, één van de organisatoren.

Salemink is enthousiast over de deelname van de bibliotheek in Gendringen als ‘huiskamer’. “De bibliotheek neemt een belangrijke plek in binnen het dorp. Hoe gaaf is het om daar als artiest te mogen optreden? Gewoon lekker tussen de boeken.” In de bieb is Tjerk Ridder te horen. Tjerk is theatermaker, singer-songwriter en schrijver, en ook: reiziger, verteller en inspirator. De afgelopen jaren maakte hij drie reizen door Europa op een specifieke manier en met een specifiek maatschappelijk thema. Zijn reizen mondden uit in muziektheatervoorstellingen, songs en boeken.

Een andere nieuwe locatie is zorgcentrum De Oevelgunne. Onder het motto: “Als u niet bij ons kan komen, komen wij toch gewoon bij u”, worden ook de oudere inwoners van Gendringen bij het Huiskamerfestival betrokkenen gaat Hennie Raben een gezellig feestje bouwen met de bewoners van het zorgcentrum. “1 Oktober is nationale Dag van de ouderen, dus dan ligt dit toch voor de hand”, vindt Salemink.

Vrijwel elk muziekgenre is tijdens deze middag vertegenwoordigd. En omdat de organisatie het publiek steeds weer wil uitdagen is het dit jaar mogelijk om een workshop bij te wonen. De Duitse techno & house producer Drumcomplex zal in 30 minuten laten zien hoe een danceplaat geproduceerd wordt. Het is al uniek dat deze artiest in Gendringen te bewonderen is, zijn tourschema vermeldt namelijk voornamelijk plekken als India, Ibiza en Australië.

“Voor sommige artiesten is een huiskamerfestival weer een soort ‘back to the roots’. Net als aan het begin van je muzikale carrière waarbij je moest spelen in kleine zaaltjes, voor weinig publiek, soms weggedrukt in de hoek van een kroeg, dat gevoel komt weer terug bij sommige artiesten”, weet Salemink te vertellen.

Deelnemende artiesten zijn dit jaar: Erik Hagelstein & Sjoerd Smeenk; Saartje van Camp, Tinez (Martijn van Toor), Julian Bohn (DE), Sare, Alles Rous, Tjerk Ridder, Drumcomplex (DE), Blue Intrigue, Rinus Wesselkamp en dj Paul de Vooght.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en te bestellen via www.huiskamerfestivalgendringen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek