Remko Alberink.

Remko Alberink.

PR

Column Remko Alberink: Chapeau

Opinie

We schrijven de laatste uren van 2021. De eerste oliebollen zijn gebakken, bij wijze van proef, en de plek waar normaliter het vuurwerk staat, is dit jaar leeg. 

Het is een vreemd jaar geweest, het jaar van Max Verstappen, Hugo de Jonge en de overleden Anton Valens. Een jaar met hoogte- en vele dieptepunten, euforie en een mooie zomer, tot ziekte en verdriet over de mensen die ons ontvallen zijn. Corona heeft gezorgd dat we veel klaagden over wat we niet meer konden, in plaats van kijken naar de  mogelijkheden. De Koning en het kabinet propageren verdraagzaamheid, geduld en verbinding. Maar dat zijn slechts woorden, de werkelijkheid is weerbarstiger.. 

Recent zag ik de film ‘De slag om de Westerschelde’. Terwijl ik lag te miepen over filmshots, snelheid van de film en gevechtsscenes, hoorde ik naast me op de bank. “Vergeleken met die tijd, valt onze lockdown best wel mee.”

Het was voor mij hét sein te stoppen met doemdenken, het doorrekenen van allerlei rampscenario’s als kleine zelfstandige en klagen over de beperkingen. Ik kijk voortaan naar wat nog wél mogelijk is, en verheug me op de kleine vreugdemomentjes in 2022 die er het afgelopen jaar ook wel degelijk waren.

Formule 1 had nooit mijn aandacht, tot er een jaar of zeven geleden een Limburger mee ging rijden. Een jongen met zelfvertrouwen, gezonde branie, oneindige ambitie en een karrevracht talent. De opmars van Max Verstappen was indrukwekkend en dankzij de overmatige media-aandacht in de kranten leefde een groot deel van Nederland mee. 

Als Ziggo-klant zat ik de afgelopen jaren eerste rang. Toen Max een paar bochten voor het einde van het Formule 1-seizoen recent zijn rivaal verraste, reed hij richting zijn eerste wereldtitel. Chapeau, goed gedaan, Nederland leefde massaal mee, en was enorm trots. Max zorgde persoonlijk even voor een moment van verdraagzaamheid, geduld en verbinding. Met Max werden we immers allemaal een klein beetje wereldkampioen.

Max Verstappen was begin december 2021 onze Nederlandse booster, daar kon geen prik tegenop. Ik wens u voor komend jaar veel gezondheid, voorspoed en een beetje Max, zodat we ons altijd blijven verbinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant