Fragment uit 'Corpus Christi'.
Fragment uit 'Corpus Christi'. PR

Corpus Christi in Filmhuis DRU Industriepark

za 16 okt 2021, 11:21 Cultuur

ULFT - Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdag 20 oktober de Frans-Poolse dramafilm ‘Corpus Christi’ (Boze Cialo) uit 2019.

Daniel heeft een religieuze ervaring terwijl hij in een jongerengevangenis zit voor moord, maar door zijn criminele achtergrond kan hij zijn droom om priester te worden niet verwezenlijken, ook niet als hij vrijkomt. Hij krijgt werk in een klein dorp, en bij een bezoek aan de plaatselijke kerk doet hij zich voor als priester. Hij ontmoet de pastoor en deze gelooft hem.
Hij wordt zelfs gevraagd om even de parochie over te nemen omdat de pastoor moet opgenomen worden voor een medisch probleem. Daniel begint alle taken van een priester uit te voeren, en voelt zich er goed bij. Het dorp wordt echter verdeeld door een trauma uit het verleden, en Daniels bedrog dreigt uit te komen.
De film won de Europa Cinemas Label Award en de Edipo Re Inclusion Award. Corpus Christi was ook geselecteerd als Poolse inzending voor de Oscars.
De film (16 jaar en ouder) begint om 20.00 uur en tickets kosten acht euro. Reserveren kan via de website dru-industriepark.nl, info@dru-industriepark.nl of 0315-200150.
Op 20 oktober draait in de middag de jeugdfilm ‘De expeditie van de familie Vos’ (zie elders in deze krant).
Twee weken later, op woensdag 3 november, wordt de film Baby Teeth vertoond.


dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post