Afbeelding

Oktoberfest en Spätshoppen

ma 11 okt 2021, 13:23 Cultuur

VARSSELDER - Een Oktoberfest wordt gehouden op zaterdag 16 oktober in ’t Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten. Gevolgd door een familiemiddag genaamd ‘Spätshoppen mit Kinderspielgarten’ op zondag 17 oktober. 

“Volgens de Beierse traditie vieren we dit weekend de saamhorigheid en het leven”, vertelt Joris ten Have van ‘t Dorpshuus. “Iets wat in de laatste anderhalf jaar door de vele coronaregels helaas niet mogelijk was. Uiteraard houden we ons in dit weekend aan de geldende regels en is entree voor iedereen van 13 jaar en ouder alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs.”
Zaterdagmiddag gaan de deuren om 17.00 uur open. Brat- of Currywurst met patat zijn te koop bij de snackkar. Dit kan onder het genot van een drankje worden opgegeten in ‘t Dorpshuus.
Vanaf 19.00 uur wordt het feest muzikaal afgetrapt door Cabrio. De avond eindigt om middernacht volgens de geldende regels. De entreeprijs is 7,50 euro per persoon. Alhoewel kaartverkoop (alleen met pin) aan de deur mogelijk is, wordt belangstellenden gevraagd tickets van tevoren via de website te kopen, omdat dit de doorstroming tijdens de entree bevorderd.
Op zondag openen de deuren voor het Spätshoppen om 12.00 uur. Tan Have: “Een gezellige familiemiddag die muzikaal gestart wordt om 13.00 uur door Freeline. In de sportzaal van ‘t Dorpshuus staan verschillende springkussens en een rodeo stier voor de kinderen. Daarnaast kunnen alle kinderen een gratis suikerspin halen in deze ‘Kinderspielgarten’.” Toegang is gratis.
Alleen oranje munten van ‘t Dorpshuus kunnen op beide dagen worden gebruikt. Verkoop van munten is mogelijk bij de muntenbar waar ook geldt: alleen pinnen.
Wie graag in Beierse klederdracht wil komen is uiteraard van harte welkom, maar dat is geen vereiste.
Bij binnenkomst aan de hoofdingang van het Dorpshuus zal iedereen gecontroleerd worden op een coronatoegangsbewijs.


varsselderveldhunten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post