Bas ten Have. Foto: PR
Bas ten Have. Foto: PR PR

Boekpresentatie Bas ten Have en Cor van Heerwaarden

do 14 okt 2021, 10:40 Cultuur

ULFT - Op 31 oktober vindt de Bas ten Have en Cor van Heerwaarden hun boeken in de Conferentiezaal op het DRU Industriepark. 

Bas ten Have (Silvolde, 1959) is na de middelbare school terechtgekomen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. In 1982 wordt hij slachtoffer bij een zeer ernstig auto-ongeluk in Sinderen en moet hij na een lange revalidatie zijn leven met een aantal handicaps weer op zien te pakken. Dan leert hij in 1995 Cor van Heerwaarden kennen, die een theater-restaurant runt op zijn geboorte-eiland Texel. In de duinen hebben ze een prachtig atelier, tevens galerie, waar Ten Have al jaren werkt aan zijn abstracte kleurrijke schilderijen.
Ten Have heeft zijn levensverhaal opgetekend in het boek ‘Sammy’. Het betreft een ontmoeting tussen twee mannen, de man die Bas dacht te worden toen hij een jaar of zeventien was, in Silvolde, en de man die hij uiteindelijk is geworden. Met handicaps, beperkingen, pijn, maar ook vooral lol, kunst, muziek, Texel en visie op de zorg. De mannen heten Gert en Herman, naar zijn twee opa’s. Het boek is een ode aan het lied van Ramses Shaffy; een lied met 53 regels in een boek met 53 hoofdstukken, elk hoofdstuk met als titel een der zinnen uit het boek. Het mystieke uit de liedtekst vind je ook in de hoofdstukken van het boek. Ook Van Heerwaarden schreef een boek met zijn levensverhaal. Zijn theateractiviteiten behelzen een flink gedeelte van het boek ‘Mijn Droom’, waar Ten Have ook een belangrijk aandeel in heeft gehad.
Ten Have en Van Heerwaarden presenteren hun boeken met een cabaretprogramma met daarin nummers uit hun repertoire. De boeken zijn ter plekke te koop. In de foyer van het Portiersgebouw worden tevens werken van Bas ten Have geëxposeerd. Deze zijn t/m half november te zien en te koop.

Informatie
Reserveren voor de boekpresentatie wordt op prijs gesteld en kan via receptie@dru-industriepark.nl of 0315 - 200150. Bezoekers moeten bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs tonen. Op de website staat hierover onder ‘nieuws’ alle relevante informatie.


dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post