Trombone Kwartet. Foto: R.Knoop
Trombone Kwartet. Foto: R.Knoop (c) r.knoop 2015

Concert Nederlands Trombone Kwartet met Janneke Schaareman in DRU theater

za 20 nov 2021, 11:50 Cultuur

ULFT - Mezzosopraan Janneke Schaareman en de vier professionele trombonisten van het Nederlands Trombone Kwartet brengen tijdens een concert op 28 november samen een aantal zeer beroemde arias en liederen ten gehore. Ook speelt het kwartet origineel werk en bewerkingen voor trombonekwartet waarin de veelzijdigheid van het instrument te horen is. Er zullen o.a. werken van Mozart, Gershwin, Barber, Weill en Debussy worden gespeeld, en een suite uit Bizets opera Carmen.

Janneke Schaareman studeerde aan het ArtEZ-conservatorium van Arnhem. Ze soleerde in opera’s als Carmen, Die Zauberflöte, Orfeo ed Euridice en Dido & Aeneas. In 2021 maakte ze haar debuut in het Concertgebouw als alt soliste in de tweede symfonie van Mahler. Sinds 2013 is ze lid van het huisensemble van Opera Zuid, waar ze in datzelfde jaar haar debuut maakte als Carmen.

Het Nederlands Trombone Kwartet bestaat uit trombonisten Dick Bolt, Herman Nass, Hugo van der Wedden en Christian Ansink.

Informatie

Het concert begint om 15:00. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website, telefonisch via 0315 - 200150 of in het DRU Inspiratiepunt/VVV op het DRU Industriepark. Bezoekers moeten bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs tonen. Op de website staat onder ‘nieuws’ alle informatie hierover. www.dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post