Cantores Versicolores. Foto: PR
Cantores Versicolores. Foto: PR PR

Zondagmiddagconcert met Cantores Versicolores

Cultuur

SILVOLDE - Zondagmiddag 21 november verzorgt het koor Cantores Versicolores het zondagmiddagconcert van de maand oktober. Zij nemen het publiek muzikaal mee naar Oost-Europa en Rusland. 

Het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores bestaat momenteel uit 13 zangers. De koorleden komen uit verschillende plaatsen in de Achterhoek. De standplaats van het koor is Silvolde.
Het repertoire bestaat vooral uit religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie. De muzikale leiding heeft Marga Roelofs. Zij besteedt veel aandacht aan het goed mengen van de verschillende stemmen. Byzantijnse religieuze koorzang is altijd a-capella. Instrumentale begeleiding leidt af waar het werkelijk om gaat, namelijk het eren van God. De menselijke stem is daarvoor het beste instrument. Omdat belangrijk is om zoveel mogelijk met één stem te zingen staan de leden van de vier stemgroepen zoveel mogelijk door elkaar.
Naast religieuze liederen uit de Byzantijnse traditie bestaat het repertoire van Cantores Versicolores ook uit volksliederen uit Rusland en Oost-Europa. Deze liederen gaan over wereldse zaken als liefde, verdriet, vreugde en dergelijke. De sfeer van deze liederen is uiteraard totaal anders en veelal veel uitbundiger dan die van het religieuze repertoire.
Het zondagmiddagconcert is in de Protestantse Kerk te Silvolde op zondag 21 november en begint om 15.00 uur. De entreeprijs is acht euro. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant