De Jonge Nachtegalen tijdens het kerstconcert 2020 in de Walburgiskerk in Netterden. Foto: Ulftse Nachtegalen.
De Jonge Nachtegalen tijdens het kerstconcert 2020 in de Walburgiskerk in Netterden. Foto: Ulftse Nachtegalen. Ulftse Nachtegalen.

Livestream kerstconcert van de Ulftse Nachtegalen

Cultuur

ULFT – Door de coronamaatregelen valt het geplande kerstprogramma van de Ulftse Nachtegalen finaal in duigen: het eigen kerstconcert in de Mauritiuskerk in Silvolde, TV opnames voor Omroep Gelderland, en zingen in de kerstnacht in de Catharinakerk in Doetinchem worden doorgeschoven naar Kerst 2022. 

Om de pijn te verzachten en de fans van de Nachtegalen toch blij te maken, brengen de drie koren van de Nachtegalen (Jonge Nachtegalen, Jeugdkoor en Luscinia) op zondag 19 december van 12.00 tot 13.00 uur een kerstconcert zonder publiek vanuit de Martinuskerk in Gaanderen. Het concert wordt live gestreamd en is te volgen via https://youtu.be/f0x-n156WGk.

De koren, onder leiding van Ben Simmes en Lizette Tijdink, openen traditiegetrouw met ‘Once in Royal David’s City’. Jonge Nachtegalen en Jeugdkoor zingen het pas uitgebrachte kerstlied ‘Little Things’ van ABBA en Luscinia brengt vierstemmig drie liederen uit ‘A Christmas Rose’ van Thomas Dunhill. Daarnaast klinken - vaak begeleid door vleugel, viool en dwarsfluit – kerstliederen die soms eeuwenoud zijn en uit de hele wereld komen, waaronder Duits repertoire, muziek van Debussy, Britten en Rutter. 

Helemaal nieuw voor de Nachtegalen zijn kerstliedjes van Arvo Pärt die dit jaar door Jan Rot speciaal voor de Nachtegalen in het Nederlands zijn vertaald. Na het optreden in Gaanderen treden de Jonge Nachtegalen, onder leiding van Lizette Tijdink en met pianiste Elske te Lindert, die zondagmiddag voor publiek op tijdens een bijeenkomst in de Catharinakerk in Doetinchem. 

Aanvang 15.30 uur, vrije gift na afloop. “Bijzonder is dat het repertoire van ons kerstconcert in Gaanderen volkomen anders is dan dat van vorig jaar”, vertelt dirigent Simmes. Toen namen de Nachtegalen een kerstconcertfilm op vanuit de Walburgiskerk in Netterden. Dit vijftig minuten durende concert staat onder ‘Online kerstconcert 2020 – Ulftse Nachtegalen’ op YouTube. “Beide concerten laten je de waan van de dag vergeten en brengen je in een mooie kerstsfeer.” Wie de Ulftse Nachtegalen in deze tijd wil steunen kan een bedragje overmaken op NL61 RABO0363862641 ten name van de Ulftse Nachtegalen. Vriend worden? Kijk dan voor info op www.ulftsenachtegalen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post