De hoogheden van Silvolde.

De hoogheden van Silvolde.

Erwin Visser

Silvolde klaar voor zomercarnaval

Cultuur

SILVOLDE - Het zoemde al een tijdje rond in Silvolde. Dit jaar steken de drie verenigingen Stichting Jeugdcarnaval, De Metworst en De Foekepot de handen ineen en organiseren samen een zomercarnaval. Onder de noemer Totaalcarnaval Zillewold is er voor iedere doelgroep iets te doen.

Op het festivalterrein bij woonzorgcentrum de Schuylenburgh zal een grote partytent verreizen. Dit wordt het epicentrum van twee dagen carnavalsspektakel in Silvolde, zaterdag 11 en zondag 12 juni. Daaraan voorafgaand heeft De Metworst haar pronkzitting op 3 en 4 juni en De Foekepot op 10 juni.
In november kozen De Metworst en De Foekepot al hun nieuwe prinsenpaar. Afgelopen zaterdag was het Jeugdcarnaval aan zet en zij presenteerden hun nieuwe Jeugdprins Liam Peters en zijn Adjudant Sven Heuvels. Dat betekent dat de drie Prinsenparen compleet zijn en daarmee het zomercarnaval kan losbarsten. Jeugdprins Liam en zijn Adjudant Sven verwachten zomers weer, getuige hun motto: “Je moest eens zweten”.
Zaterdag 11 juni staat Totaalcarnaval XXL op het programma. Met muziek van Jetset Live en met de platen van Otto Wunderbar en Vakman Johnny wordt het een kolkend zomercarnavalsfeest.
Silvolde staat bekend om haar grote optocht. Deze trekt zondag 12 juni door de straten van Silvolde en zal eindigen bij de Schuylenburgh. Hier barst dan een carnavalsfeest los dat Silvolde nog nooit heeft gezien, gratis en voor alle leeftijden.

www.totaalcarnaval.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant