Tom Wolerink (links) en Marco van de Aar van het Hootchie Koe festival Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning
Tom Wolerink (links) en Marco van de Aar van het Hootchie Koe festival Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Hootchie Koe: drie dagen festival voor hele familie

Cultuur

VARSSEVELD – De doorleefde koppen van Marco van der Aar en Tom Wolterinck spreken al voor zich. Hootchie Koe in Varsseveld is een festival van blues, rock, pintje pakken, uit je bol mogen gaan en gezelligheid voor iedereen. “Bij de start zeven jaar geleden wilden we Varsseveld met dit festival een eigen gezicht geven”, aldus de beide enthousiastelingen. “Lekkere muziek, mooi feestje bouwen en voor iedereen toegankelijk.”

Door Nick Moritz

De naam van het festival is afgeleid van de rock and roll-hit Hoochie Koo van Rick Derringer. “Dat nummer straalt uit wat we aan sfeer wilden bereiken. Van Koo hebben we toen maar Koe gemaakt. Past toch wat beter bij Varsseveld, vonden we. De naam valt op en dat doet het festival ook al vanaf het begin. Artiesten komen graag en er kwam ook elk jaar meer volk op af. Tot twee jaar geleden natuurlijk. Corona heeft ons danig dwars gezeten.”

In de afgelopen twee jaar heeft het vijf man sterke bestuur van Hootchie Koe vooral veel tijd gestoken in het betrokken houden van vrijwilligers, leveranciers en mogelijke artiesten. “Zonder vrijwilligers red je het niet. We hebben doorlopend contact met onze helpers gehouden. Veel info gegeven over de stand van zaken en zo nu en dan iets leuks doen met elkaar. Ook dit jaar stonden er weer een kleine honderd mensen voor het festival klaar. Podia bouwen, festival terrein inrichten, noem maar op. Verder hebben we een ‘crea bea’-club van dertig personen. Die verrassen elke keer opnieuw met prachtige kunstwerkjes. Dat geeft Hootchie Koe mede z’n eigen kleur.”

Line-up
De line up van het festival is sterk als altijd. Dat heeft alles te maken met de ontspannen manier waarop organisatie en artiesten met elkaar omgaan, menen Van der Aar en Wolterinck. “Eerlijk zijn en normaal doen, dat betaalt zich uit. De bands komen hier graag en in de coronaperiode is iedereen ons steeds weer enorm ter wille geweest. Ook acts als Van Dik Hout en Waylon hebben echt met ons meegedacht om oplossingen te vinden in die moeilijke tijd. Steeds opnieuw werd er een start gemaakt en moest je het net zo hard weer afzeggen. Dat we die twee jaar hebben overleefd, is mede te danken aan de welwillendheid van artiesten en leveranciers.”
“Met bijna al onze leveranciers werken we dan ook al vanaf het begin samen”, vervolgt het duo. “In het begin was er constant overleg. Hoeveel bier heb je nodig, wat wil je voor de barbecue, waar wil je de dranghekken geleverd hebben, je kent het wel. De communicatie is in de loop der jaren wel gemakkelijker geworden. Tegenwoordig sturen we bij wijze van spreken een appje of ze weer mee willen doen en dan krijgen we een duimpje terug. Dan loopt het verder wel.”

Voor iedereen die ook maar een beetje betrokken is bij Hootchie Koe staat dan ook vast dat het na twee jaar coronapauze een klapper gaat worden op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli. Er is voor elk wat wils met attracties en activiteiten voor de kinderen, een aparte ‘dance-weide’ voor jongeren en sterke acts als The Amazing Stroopwafels, Hooked on ABBA, Boh Foi Toch, De Heinoos en diverse tribute bands. De vrijdag opent om 19.30 uur en sluit om 01.00 uur, zaterdag is van 14.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.30 tot 22.00 uur.


hootchiekoe.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post