Bieb AKTIEF! Foto: PR
Bieb AKTIEF! Foto: PR PR

Zomer in bieb met robots en koken onder de vulkaan

Cultuur

REGIO - Van 4 juli tot en met 19 augustus is er een divers programma, met gratis activiteiten voor jong en oud(er) in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Wekelijks is er op dezelfde tijd een andere activiteit in alle vestigingen: op maandag in Aalten, op dinsdag in Dinxperlo, op woensdag in Terborg, op donderdag in Gendringen en Varsseveld en op vrijdag in Ulft, van 14.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van de Bibliotheek Gendringen, daar zijn ze van 10.00 tot 12.00 uur. Het volledige programma is te lezen op www.achterhoeksepoort.nl.

Lichtgewicht leesplezier
Van 4 tot en met 8 juli en 1 tot en met 5 augustus kunnen bezoekers van het inloopspreekuur alles vragen over het gebruik van e-books en luisterboeken.

Robots en knutselen
In deze introductie in de programmeertaal, leren kinderen robots programmeren met behulp van commando’s. Dit doen ze in kleine groepjes van 2 tot 3 personen. Van 11 tot en met 15 juli is de workshop Programmeren met Bee-Bot en Cubetto een ouder-kind inloopactiviteit en geschikt voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Van 15 tot en met 19 augustus kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar Programmeren met Lego WeDo.
Van 18 tot en met 22 juli kunnen kinderen tussen de 5 en 8 jaar zelf hun boekenlegger maken tijdens de knutseluurtjes met vrije inloop.
Van 25 tot en met 29 juli zijn er gezellige voorleesuurtjes met vrije inloop voor kinderen en hun (groot)ouders.

Koken onder de vulkaan
“Eten en koken is voor mij una passione maggiore die in mijn genen zit”, aldus Raffaela Amato. In deze keuken bereid ze gerechten geïnspireerd op familierecepten van de oude generatie. Met haar verhalen neemt ze de deelnemers aan deze activiteit, die plaatsvindt van 8 tot en met 12 augustus, mee op een culinaire reis rond Napoli en laat ze hen proeven van het echte Italia.

Boekjes & Babbels
Boekjes & Babbels is een voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Dit uurtje is op woensdag 13, 20 en 27 juli van 09.00 tot 10.00 uur in de Bibliotheek Varsseveld en van 10.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Ulft.
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor Robots in de Bieb en Koken onder de vulkaan is reserveren wel nodig. Dat kan via www.achterhoeksepoort.nl of 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant