Afbeelding

Oerse kermis met vol programma

Cultuur

ULFT - Schutterij De Eendracht uit Ulft is volop in beweging en zo ook zijn er weer mooie ontwikkelingen rondom de Oerse Kermis. Niet alleen is er een nieuw logo, ook is er weer een diverse line-up deze vier dagen. In het gevarieerde programma zit voor elk wat wils op het Zwarte Plein in Ulft.

Kermis is voor iedereen. Daarom heeft Schutterij De Eendracht dit jaar voor het eerst een prikkelarm uur tijdens de kermis. Dit is een kermis waarbij de lichten gedoofd worden en het geluid zachter en de draaisnelheden waar mogelijk aangepast. Dit is op zaterdag 9 juli van 15.00 tot 16.00 uur.
Om 16.30 uur zal de kermis door de burgemeester geopend worden bij de schuttersmast in Ulft. Aansluitend zal er een gezamenlijke rondgang door Ulft zijn samen met Schuttersgilde Sint Hubertus en Schuttersgilde Sint Joris. Om 20.00 uur gaat de tent open voor de eerste kermisavond met QMusic the Party: 4 uur fout. Trek je foute Outfit aan en dans mee op te gekke foute hits. 
Zondag om 9.30 uur is de traditionele schuttersviering in de tent met Schutterij De Eendracht. ‘s Middags barst het feest weer los. Vanaf 14.00 uur is er muziek van huisband Kaliber en optredens van René Karst, De Dikdakkers en Jan Biggel.
De maandagochtend staat vanaf 10.00 uur in het teken van het vogelschieten en gevolgd door het koningsschieten. Leden vanaf 16 jaar mogen deelnemen. Vanaf 10.00 uur is er ook muziek van Kaliber in de feesttent. Ook ’s avonds is het feest in de tent. Dit keer niet alleen met Kaliber, maar ook met De Boetners.

De dinsdag is traditiegetrouw de dag van de activiteiten. Er zijn vanaf 10:30 uur diverse schietactiviteiten waaronder zelfs het jeugd vogel-/koningschieten voor kinderen vanaf 6 tot 16 jaar. Uiteraard staat ook het bekende vogelknuppelen weer op het programma. Vanaf 10.30 is er wederom muziek van Kaliber. Om 12.00 uur begint de bekende Kindermiddag met Tijs Jansen.
Vanaf 19.00 uur wordt er gestreden om de titel Keizer van Schutterij De Eendracht. Vanaf 20:00 uur zal Kaliber de slotavond verzorgen en als klap op de vuurpijl is er rond 22.45 uur een vuurwerkshow.
Alle dagen is de toegang gratis.


www.eendrachtulft.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant