De cast van de De Tuinkabouter. Foto: PR
De cast van de De Tuinkabouter. Foto: PR

‘t Buurtschap Sinderen speelt De Tuinkabouter

Cultuur

SINDEREN – Eindelijk kan er in het Sinderense Buurtschapshuis weer genoten worden van een voorstelling van toneelgezelschap ’t Buurtschap. Na twee coronajaren waarin ze niet bij elkaar konden komen om te repeteren staat het toneelgezelschap te popelen om De Tuinkabouter op de planken te brengen.

Op woensdag 31 augustus en donderdag 1 september zijn er voorstellingen van De Tuinkabouter. Het stuk is geschreven door Gudrun Ebner, vertaald door Ben ten Velde en voor ’t Buurtschap bewerkt door Tine Maatman en Jeroen Gesink. De hoofdrol is in handen van Wim Gussinklo; hij speelt buschauffeur Jan Bakker, die echt toe is aan vakantie. Hij wil tot rust komen in zijn eigen tuin, die vol staat met tuinkabouters. Maar de buren bederven zijn plezier. Als zijn mooiste tuinkabouter vernield wordt en zelfs de wandelende dorpskrant niet weet wie het gedaan heeft, is de chaos compleet... 

Dit blijspel is de aftrap van het Sinderens feest en een heerlijk avondje uit. Beide avonden begint de voorstelling om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.15 uur. Tickets kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Oranjevereniging Sinderen en omstreken.


www.oranjevereni-gingsinderen.nl/toneel

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post