De nieuwe koning Ivo Willemsen met zijn zoon en jeugdkoningin Eva Huinink. Foto: Gerben Olthof
De nieuwe koning Ivo Willemsen met zijn zoon en jeugdkoningin Eva Huinink. Foto: Gerben Olthof Gerben Olthof

Sinderen heeft een nieuwe koning

Cultuur

SINDEREN - Het zonnige eerste weekend van september stond in het teken van het Sinderensfeest. Met het prachtige weer en dankzij de vele bezoekers was het een enorm geslaagd oranjefeest.

Na twee drukbezochte toneelavonden zette Brood op de plank XL op vrijdagavond de feesttent op z’n kop. De bezoekers hebben volop genoten van deze verzoekjesband.
Op de vroege zaterdagmorgen vertrok de optocht met diverse versierde skelters, wagens en loopgroepen. Wagenbouwgroep “Ons kent ons” ging er met de eerste prijs vandoor bij de wagens met hun “wij zijn er weer BIJ”. De tweede prijs was voor de Koningswagen van Bouwgroep Boskapelle e.o. en Wout en Mart gingen er vandoor met de derde prijs met hun wagen “Geef de boer de ruimte”. Frituuruur Sinderen was met hun wagen in de weide omgeving te horen en zij ontvingen de aanmoedigingsprijs. Alle uitslagen van de optocht zijn terug te vinden op oranjeverenigingsinderen.nl.
Na de optocht kon het vogelschieten beginnen en na een spannende strijd werd Ivo Willemsen de nieuwe schutterskoning van Sinderen. Hij wist bij het 303e schot de vogel naar beneden te schieten. Bij de jeugd schoot Eva Huinink de romp eraf en zij werd gekroond tot jeugdkoningin van Sinderen. De hoogheden werden gehuldigd met een vaandelhulde en door afwezigheid van de koningin heeft de zoon van de koning keurig de honneurs waargenomen.
In de middag werden er diverse spellen gespeeld op het zonovergoten feestterrein. Bij het vogelknuppelen werd Frans Brandenburg knuppelkoning en Marijke Rave knuppelkoningin. Het ‘radenmaarspel’, waarbij de bezoekers moesten raden hoe lang het bestuur over een potje beerpong XL zou doen, is geraden door Chris Kobes. Het feest werd op zaterdagavond afgesloten door ONWIES. De band speelde het dak eraf en de bezoekers genoten met volle teugen.

Het bestuur van Oranjevereniging Sinderen e.o. kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. “Het was heel fijn dat we na twee kleinere edities weer een volledig Sinderensfeest konden organiseren en dankzij de hulp van vele vrijwilligers hebben we alle bezoekers hele leuke dagen kunnen bezorgen”, aldus de voorzitter.

De foto’s die gemaakt zijn tijdens het Sinderensfeest zijn te vinden op de website van de oranjevereniging (oranjeverenigingsinderen.nl) en op de social media kanalen.

——————————————— Einde persbericht ——————————————

Noot voor redactie:

Bijgevoegd een foto van d

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek