Biodanza: samen vrij bewegen op muziek om verbinding te krijgen met jezelf, de ander en de groep.
Biodanza: samen vrij bewegen op muziek om verbinding te krijgen met jezelf, de ander en de groep. Foto PR: Peter van Eck.

Biodanzagroep Varsseveld heeft plaats voor nieuwe levensdansers

Cultuur

VARSSEVELD - Het zijn roerige tijden. Juist nu is het van belang lief te hebben, schoonheid te creëren en overvloed te zien. Dat kan met biodanza. Bewegend op wereldmuziek vier je het leven. Je danst met jezelf, de ander en de groep. Een liefdevolle bedding om samen nieuwe wegen te verkennen. Om in het hier en nu te zijn met wat is. Biodanza is dansen met de elementen, plezier, verdieping, vreugde, verdriet, dankbaarheid, speelsheid, ceremonies en rituelen. Melinda Munter faciliteert de tweewekelijkse les voor een biodanzagroep in Varsseveld.

Zonder woorden
Melinda: “We dansen op blote voeten om beter te aarden en er wordt niet met elkaar gesproken tijdens de les. Zonder woorden kom je uit je hoofd en in je hart om te ervaren wie je in essentie bent, je lijf te voelen en wat er in je op dat moment in je leeft. De dans brengt je naar innerlijk weten en daarmee innerlijke rust, inzichten of helende ervaringen. Ook de dans van en met de ander helpt je hierbij. Het is dansen om te geven en te ontvangen, om te herinneren en beleven. Dansen om thuis te komen bij jezelf en samen een wereld te creëren die harten raakt.
“De huidige groep bestaat uit 14 mannen en vrouwen tussen de 40 en 70 jaar, maar biodanza is voor alle leeftijden”, vertelt Melinda verder. “Een vaste kern danst al een aantal jaar met elkaar. Soms vallen er mensen af en haken er nieuwe aan. Op dit moment is er plek voor nieuwe levensdansers. Ben je nieuwsgierig geworden hoe het is om de klanken door je heen te laten stromen en te voelen waar de dans je toe uitnodigt? Dan ben je van harte welkom bij onze biodanzagroep in Varsseveld.”

Praktische informatie 
De biodanzagroep komt 1 keer in de twee weken bij elkaar bij De Eendracht, Doetinchemseweg 5 in Varsseveld en begint op donderdagavond 6 oktober. Inloop vanaf 19.45 uur en er wordt gedanst van 20.00 tot circe 22.00 uur. Het dragen van makkelijke kleding in laagjes wordt aanbevolen. De eerste les is gratis, drie lessen kosten 35 euro en daarna kan een tien rittenkaart worden aangeschaft voor 150 euro. Een losse les kost 17 euro. Info of aanmelden: Melinda Munter, telefoonnummer 06-15 62 45 15.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post