Jos Roes van de Eendracht Ulft in actie.

Jos Roes van de Eendracht Ulft in actie. 

foto Roel Kleinpenning

Sfeervol schuttersconcours ondanks regen

Cultuur

GENDRINGEN – Ongeveer 2.500 leden van achtentwintig schutterijen hebben eraan bijgedragen dat het honderdjarig bestaan van Schuttersgilde Wals Wieken Milt groots is gevierd. De Federatieve Schuttersdag is perfect verlopen, ondanks de wat minder goede weersomstandigheden.

Door Walter Hobelman

Het schuttersconcours is traditiegetrouw gestart met het aanbieden van de erewijn. Burgemeester Otwin van Dijk en Commissaris van de Koning John Berends (tevens beschermheer van de Gelderse schuttersfederatie) openden het evenement. Aansluitend trokken de schutterijen door Gendringen waarbij de route ook langs het verzorgingshuis De Oevelgunne trok, zodat de bewoners konden meegenieten van dit klank-, en kleurrijke evenement. Langs de gehele route was de publieke belangstelling bijzonder goed.

Het middagprogramma is gevuld met verschillende wedstrijdonderdelen op de velden van VV Gendringen. Vanwege het slechte weer is het vendelzwaaien niet doorgegaan. Schutterij Sint Martinus uit Dichteren bleek uiteindelijk erg succesvol. Hun koning, Louis Pelgrim en jeugdkoning Niek Horst zijn allebei ook de federatie koning geworden. Schutterij De Eendracht uit Ulft behaalde de meeste ‘overwaarderingspunten’.

“We kijken terug op een geslaagd evenement”, aldus voorzitter Eddy Meijer van het schuttersgilde Wals Wieken Milt. “Jammer van het weer natuurlijk, maar alles is verlopen zoals heet moest en bedacht was. We hebben een geweldige dag beleefd.”

Meijer is bijzonder te spreken over de samenwerking met de plaatselijke verenigingen die vrijwilligers hebben geleverd. “De Gendringse Orkest Vereniging (GOV) heeft ons muzikaal ondersteund waar nodig, de voetbalvereniging en hockeyvereniging stelden accommodaties en vrijwilligers beschikbaar. Wij hebben bijzonder veel waardering voor deze saamhorigheid”, aldus de voorzitter van het jubilerende Schuttersgilde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post