Sinterklaas komt 20 november naar Gendringen. Foto: PR
Sinterklaas komt 20 november naar Gendringen. Foto: PR

Sint en zijn pieten slaan Gendringen niet over

Cultuur

Spandoek als welkom voor de sint

GENDRINGEN - Op zondag 20 november brengt de sint een bezoek aan het prachtige gebied van Engbergen samen met zijn pieten.

De Sint en zijn Pieten varen over de Oude IJssel om alle kinderen te begroeten. Sinterklaas hoort dan graag allemaal mooie liedjes voor een zeer warm onthaal.

De intocht
Bij de opstapkade die achter de kinderboerderij ligt, zet Sinterklaas rond 14.15 uur voet aan wal, samen met zijn pieten. De intocht is voor iedereen toegankelijk.

Sint vindt het geweldig als de kinderen verkleed zijn als sint of piet, want dat geeft een feestelijk tintje, daar aan de kade. Sint voelt zich dan extra welkom na de lange reis uit Spanje. De Sint en pieten lopen met alle kinderen naar de kinderboerderij waar de Sint alle mooie tekeningen kan ontvangen. De pieten hebben genoeg snoepgoed bij zich voor alle kinderen.

Alle hulp is welkom
De sint vraagt iedereen om hulp en zoekt daarom zoveel mogelijk hulppietjes voor al zijn zware werk in Nederland. De hoofdpiet heeft via een brief aan iedere school in Gendringen gevraagd om een ‘welkomstverrassingspandoek’ te maken dat langs de intocht van de sint opgehangen zal worden. De Sint hoopt alle kinderen te zien na zijn lange reis en met elkaar een groot feest te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post