Het concert van Seven Wonders wordt door Wilco Fles in eigen beheer georganiseerd in P8. Foto: Roel Kleinpenning
Het concert van Seven Wonders wordt door Wilco Fles in eigen beheer georganiseerd in P8. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Seven Wonders als Fleetwood Mac in P8

Cultuur

TERBORG – Op zondagavond 22 januari speelt de formatie Seven Wonders in P8 in Terborg. Het is een Fleetwood Mac tributeband rond voormalig Silvoldenaar Bauke Bakker. De tegenwoordig in Kampen wonende drummer/zanger verzamelt gelijkgestemde muzikanten om zich heen voor uiteenlopende tributes. Ook de Achterhoekers Vedran Mircetic, gitarist van De Staat en bassist Arn Kortooms, docent aan het Isala College, maken deel uit van het muzikaal eerbetoon aan cultband Fleetwood Mac.

Door Marcel van Berkum

Verantwoordelijk voor de organisatie van het concert is Wilco Fles. De Silvoldenaar was enige jaren beheerder van het uitgaanscentrum bij de spoorwegovergang in Terborg. In die periode is het interieur van het horecabedrijf ingrijpend verbouwd. Daarnaast was hij ook een veelgevraagd geluidsman bij live concerten. “Ik kreeg een tijd geleden het aanbod om full time hoofd van de crew en geluidstechnicus te worden bij de band Bökkers en ongeveer gelijktijdig ben ik gevraagd om een deel van de optredens van The Fortunate Sons, de CCR tributeband van Toon Epping, te begeleiden. Voor Bökkers gaat het toch gauw om zo’n 80 optredens per jaar. Tel daarbij Fortunate Sons en andere klussen bij, dan was het niet te combineren met P8. Ik heb bewust voor de muziek gekozen. Voor P8 ben ik nu nog programmeur.”
Historie
Het concert van Seven Wonders is het derde in korte tijd dat Wilco in eigen beheer organiseert in P8. Tributes van Pink Floyd en CCR waren eind vorig jaar te zien. Pink Floyd Undercover is een band rond Bauke Bakker. Niet toevallig is Bauke ook de spil in Seven Wonders. “Bauke is voor mij een bewuste keuze voor kwaliteit. Hij wordt wel de beste drummer/zanger van Nederland genoemd. Bovendien is hij razend populair in deze omgeving. Bauke heeft in P8 ook een historie, want hij heeft er in zijn jeugd nog glazen opgehaald. Achter de bar wilde hij nooit. Tijdens het glazen verzamelen had hij tijd om tussendoor te kletsen en een glas te drinken.”
Silvolde en Zwolle
Bauke Bakker groeide met twee broers en een zus op aan de Ulftseweg in Silvolde. Van jongs af werd er gemusiceerd in het gezin. Bauke koos voor het drumstel en nam les in zijn woonplaats bij Dries Bijlsma. Zijn eerste band had de opvallende naam ‘Ons kip in braadzak’. Bauke ging in Zwolle wonen en koos voor een studie slagwerk aan het conservatorium en slaagde cum laude. Hij bouwde in de provinciehoofdstad een groot netwerk van muzikanten op. Eén van zijn muziekvrienden is Bertolf Lentink met wie hij albums maakte en vaak op tv te zien was. Hij had succes met eigen formaties zoals Cool Genius, maar als beroepsmuzikant ging hij ook ander werk niet uit de weg in de begeleiding van Krystl of Jeroen van der Boom. Zijn multitalent uit zich in de tributes waarmee hij volle zalen trekt. Bauke kruipt aangenaam in de keel van Sting of David Bowie. Omringd door uitstekende muzikanten speelt hij repertoire van Crosby, Stills, Nash & Young of The Beatles in uitverkochte schouwburgen. In P8 is hij een zingende Mick Fleetwood.
Turbulent
De turbulente geschiedenis van Fleetwood Mac is onlangs weer opgerakeld na de dood van Christine McVie. Midden jaren 60 werd de band opgericht door Peter Green. Blues was het muziekgenre en een serie hits volgden zoals Oh Well, Green Manalishi en Albatross. In 1970 verliet zanger/gitarist Green plotseling de band. Na een Amerikaanse tournee besloten Mick Fleetwood en John en Christine McVie in Californië te blijven. Lindsey Buckinhgham en Stevie Nicks sloten aan en de nieuwe Fleetwood Mac met een andere muziekstijl was geboren. Na enige tijd kregen alle bandleden relationele problemen. Het resulteerde in het legendarische album Rumours, Middels muziek en teksten reageerden zij zich af. Seven Wonders speelt in Terborg ook nummers uit de periode van Peter Green.

Seven Wonders is op zondag 22 januari in P8 in Terborg. Deuren open om 19.00 uur. Entree is 15 euro. Kaarten via: 


fleetwoodmac.eventgoose.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek