Sanne van Koot met het nieuwe Theaterprogramma van de DRU. Foto: Roel Kleinpenning
Sanne van Koot met het nieuwe Theaterprogramma van de DRU. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Theaterprogramma van de DRU voor nieuwe seizoen is klaar

Cultuur

“Een frisse schone lei, met een gevarieerd aanbod voor elke doelgroep”

ULFT – Vol trots vertelt Sanne van Koot hoe het nieuwe theaterprogramma voor 2023/2024 tot stand is gekomen. “Het is een hele toffe legpuzzel geweest met uiteindelijk een geweldig resultaat. De basis was al gelegd door Juliëtte Hofman, die inmiddels de organisatie heeft verlaten. Interim opvolger José Alferink heeft dat verder uitgewerkt en de puzzel afgerond.”

Door Walter Hobelman

Het gepuzzel heeft te maken met de verschillende factoren waarmee men binnen het DRU theater moet ‘dealen’. “Allereerst moet het binnen het DRU Industriepark allemaal passen qua mogelijkheden bij grand café Het Schaftlokaal, het poppodium en het theater. Daarnaast ben je natuurlijk afhankelijk van impresariaten en talloze planningen van artiesten die je graag wil binnenhalen”, legt Sanne uit. “Maar ik durf te zeggen dat ons nieuwe programma een hele goede mix is tussen cabaret, toneel, theaterconcerten en andere cultuurvormen.” Van Koot is blij dat er vanaf komend seizoen gewerkt kan worden met een schone lei. “We hadden afgelopen seizoen nog wat uitgestelde voorstellingen vanuit de coronaperiode. Dat is nu voorbij en dus konden we heerlijk vrijuit werken aan een interessant aanbod voor iedereen.”

Het programma bestaat uit ruim dertig voorstellingen. “Het begint op 29 september met de Tiroler Partymander en loopt door tot en met een theaterconcert van Maartje en Kine op 20 april 2024.” In de tussenliggende maanden is er een aantal sterke voorstellingen te bezoeken. Sanne licht er een aantal uit.

Ruben Block
Op 28 oktober komt Ruben Block naar Ulft. De rockvedette is toegewijd zanger/gitarist en frontman van rockfenomeen ‘Triggerfinger’. De voorverkoop hiervoor is inmiddels gestart.

n00b
Het cabaret duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefden vorig seizoen een droomdebuut. Hun allereerste voorstelling ‘n00b speel n00b’ ontving een vloedgolf aan lovende recensies en er ontstond een ware run op de kaarten. Een ‘n00b’is een nieuweling, een beginneling, een groentje of een nobody. 

Juf Roos
Ook aan het jongere publiek is gedacht. Op 28 januari komt Juf Roos naar het DRU theater en de populaire juf beleeft dan een nieuw avontuur, samen met Gijs. Het wordt een interactieve voorstelling waarin de kinderen een actieve rol krijgen.

“Het theaterprogramma voor komend seizoen bevat voorstellingen voor elke leeftijdsdoelgroep”, benadrukt Van Koot. “Als wens voor de toekomst zou ik de doelgroep van 26 tot ongeveer 35/40 jaar meer willen triggeren met mooie voorstellingen, gecombineerd met eten vooraf in Het Schaftlokaal en na afloop lekker na borrelen. Deze doelgroep weet de weg naar concerten en festivals wel te vinden, maar een avondje theater is soms wat minder in beeld, terwijl er geweldig leuke mogelijkheden zijn.” Sanne refereert aan de voorstelling van Zoutmus uit afgelopen seizoen. “Dat was een vernieuwende, experimentele vorm van theater. Dat lijkt misschien wat minder aantrekkelijk, maar de reacties achteraf van zowel het publiek als de artiesten waren alleen maar positief. Zoiets willen we wel meer gaan doen.”

Met de komst van de nieuwe directeur Gerk van der Wal staat het DRU Industriepark voor een nieuwe start. “Wat er op het DRU Industriepark hier allemaal gebeurt is nog niet overal bekend. Niet alleen in de wat verder liggende regiogemeenten, maar ook elders in het land is er nog werk aan de winkel om ‘de DRU’ beter op de kaart te zetten. Dat zien wij als onze grootste uitdaging. Daarbij willen we ook meer gaan samenwerken in de Duitse grensstreek.”

De kaartverkoop voor de voorstellingen van seizoen 2023/2024 begint op 23 mei om 09.00 uur. Met uitzondering van de al genoemde avond van Ruben Block, daarvoor kan men nu al reserveren. Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf 23 mei te boeken via de website: www.dru-industriepark.nl of aan de receptie in het Portiersgebouw.


dru-industriepark.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant