Sanne Rooseboom is dit jaar de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk,Foto: Els Zweerink

Sanne Rooseboom is dit jaar de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk,Foto: Els Zweerink

Foto: Els Zweerink

Schrijfster Sanne Rooseboom komt naar Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD - Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers komt de auteur Sanne Rooseboom op donderdagmiddag 5 oktober naar het Borchuus in Varsseveld (Kerkplein 3). Zij is dit jaar de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’. De middag is voor alle kinderen van de groepen 5 t/m 8.

Sanne Rooseboom (1979) komt in het kader van de Kinderboekenweek, van 4 t/m 15 oktober, die als thema ‘Bij mij thuis’ heeft. Haar boek krijgt iedereen gratis bij aankoop van een kinderboek vanaf 12,50 euro. Sanne is ook bekend van de serie ‘Ministerie van Oplossingen” waarvan inmiddels het vijfde deel is verschenen. Ook schreef zij ‘Jippie! Een humeurig sprookje’ en ‘Mot en de metaalvissers’. Dit boek was genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs; de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek.

Sanne studeerde Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en werd daarna journalist. In 2016 debuteerde zij als kinderboekenschrijfster. Zij komt in Varsseveld vertellen over haar boeken vertellen en laat zich door kinderen interviewen. Deze middag zijn haar boeken te koop en Sanne gaat ze signeren.  Ook is er muziek en krijgen de kinderen wat te eten en te drinken.
De middag duurt van 15 tot 16.30 uur. Toegangskaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld. Tel.nr. 0315-241377, e-mailadres: info@boekhandelrutgers.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post