Kevin de Haan is de auteur van de Islasec Detectives, een detectiveserie die zich afspeelt in de Achterhoek Foto: PR

Kevin de Haan is de auteur van de Islasec Detectives, een detectiveserie die zich afspeelt in de Achterhoek Foto: PR

Foto: PR

De Achterhoek en detectives door de ogen van Kevin de Haan

Cultuur

TERBORG - Hoe belanden een brievenbus in Gaanderen, een verdwenen klooster bij Bredevoort en een kasteel in Lochem in een moordmysterie? Dat komt Kevin de Haan op vrijdag 29 september vertellen in de Bibliotheek Terborg.

Kevin de Haan (pseudoniem) is de auteur van de Islasec Detectives, een detectiveserie die zich afspeelt in de Achterhoek. De Achterhoek is volgens de auteur een bijzondere plek, die zich bij uitstek leent voor een detectiveserie met zogenoemde ‘red herrings’ (afleidingsmanoeuvres) en vreemde personages. Kevin vertelt graag meer over de liefde voor detectives en hoe Achterhoekse gebouwen of locaties een inspiratiebron vormen voor nieuwe verhalen. 

Kevin de Haan werd in 2021 genomineerd voor de Zilveren Strop; de vakjuryprijs voor het beste Nederlandstalig korte spannende verhaal. Het verhaal ‘De Avondklok’ won een publicatie als e-book op het lezersplatform Hebban en is later gepubliceerd als luisterboek. Naast de paperbacks zijn de Islasec-detectives als luisterboeken gepubliceerd door uitgeverij SAGA Egmont. Ze werden allen ingesproken door Birgit Schuurman.
De avond in de Terborgse bieb begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via de website, door te bellen naar 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post