Foto: PR commissie Schutterij de Eendracht

Foto: PR commissie Schutterij de Eendracht

PR commissie Schutterij de Eendracht

Oktober Schietmaand bij schutterij De Eendracht

Cultuur

ULFT - Tijdens de oktober schietmaand, georganiseerd door Schutterij De Eendracht in Ulft (Oer), krijgen deelnemers de kans om te schieten met luchtgeweren, pistolen en kruisbogen. Zelfs zonder ervaring met deze wapens, kunnen ervaren schutters begeleiding bieden. Mogelijk worden voldoende punten behaald om deelname aan de kampen mogelijk te maken.

Bovendien is er de gelegenheid om op de geluksbaan te schieten, waar geluk bepaalt wie de hoogste score behaalt. Prijzen zoals droge metworst en ijstaarten zijn te winnen. Vanaf zaterdag 30 september, rond 20.00 uur, zijn de schietbanen beschikbaar voor volwassenen. Op zondag 1 oktober, vanaf 10.00 uur, kunnen jongeren ook deelnemen aan de verschillende onderdelen. Let op, om met het jeugdschieten mee te mogen doen, moet een minimumleeftijd van 7 jaar bereikt zijn. Kinderen jonger dan 7 jaar kunnen deelnemen aan de ‘kippenschietbaan’, waar ze met een kleine kruisboog op ‘kippen’ kunnen schieten. Als de data van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober niet uitkomen, zijn de schietbanen gedurende de hele maand oktober geopend op zaterdag en zondagochtend.

Op zondag 22 oktober strijdt de jeugd om de hoogste scores, gevolgd door de volwassenen op zaterdag 28 oktober. De oktober schietmaand belooft een spannende gelegenheid te worden om de schietsport te verkennen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek