Wilma Koolstra uit Terborg
Wilma Koolstra uit Terborg Foto: PR.

Wilma Koolstra uit Terborg maakt kunstzinnig boekje over rouw

Cultuur

TERBORG - ‘Als tranen mogen stromen, ontstaat een zee van liefde.’ Dat is de titel van een bijzonder boekje van beeldend kunstenaar en rouwbegeleider Wilma Koolstra uit Terborg dat op 2 november (Allerzielen) verschijnt. In dit boekje neemt Wilma de lezer mee op reis door het land van rouw aan de hand van indringende collages met korte teksten.

Ruimte geven aan rouw en verdriet
Het boekje biedt troost aan een ieder die te maken heeft met rouw en is mede dankzij de mooie hardcover-uitvoering ook een prachtig geschenk voor iemand die een dierbare heeft verloren. ‘Mijn ervaring is dat veel mensen - zeker vlak na het overlijden van een dierbare - er niet aan toekomen om boeken over rouw te lezen. Daar heb je op dat moment gewoon de concentratie niet voor. Met mijn collages en korte teksten probeer ik op een laagdrempelige manier toch ruimte te geven aan rouw en verdriet’, vertelt de maakster.

Het boekje nodigt uit om het verdriet niet uit de weg te gaan. In het voorwoord schrijft Wilma: “Stil maar”, zegt degene die wil troosten. Misschien is het beter om te zeggen: “Huil maar”. Klinisch psycholoog Manu Keirse, die in België en Nederland de autoriteit is als het gaat om verdriet, verlies en de laatste levensfase schrijft in het voorwoord: ‘Dit boekje kan zorgen voor een nieuwe adem voor velen die met verdriet en verlies worden geconfronteerd. Ook kan het van betekenis zijn voor hen die mensen in verdriet willen bijstaan.’ 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek