Artistieke foto van Patrick Hartman met één van zijn kunstwerken én twee werken van kunstenaar Jesse Safier uit Doetinchem. Foto Roel Kleinpenning
Artistieke foto van Patrick Hartman met één van zijn kunstwerken én twee werken van kunstenaar Jesse Safier uit Doetinchem. Foto Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Landelijk atelierweekeinde bij gallery Art-Man in Heelweg

Cultuur

HEELWEG - Op 11 en 12 november is het Landelijk Atelierweekeinde. Tijdens dit weekeinde stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Gallery Art-Man van Patrick Hartman in Heelweg doet hieraan mee. “Dit is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek.”

Door Hans Hissink

Beeldenkunstenaar Patrick ‘Art-Man’ Hartman is bekend van zijn circulaire houten kunst. “In 2018 maakte ik mijn eerste houten roterende object voor een kunstwedstrijd. Kunst geïnspireerd op de natuur met een extra dimensie ‘beweging’. Hiermee won ik meteen de publieksprijs en dacht ‘dit is het’. Sindsdien maak ik vooral bewegende houten beelden. Tijdens het creatieve proces word ik geïnspireerd door pianomuziek van verschillende componisten. Deze muziek wordt ook gedraaid tijdens mijn exposities en in de galerie. Hierdoor komen de beelden nog meer tot leven.”

Verschillende kunst
Voor Patrick is het atelierweekeinde belangrijk en neemt hij de gasten mee in de wereld van kunst. Voor het Landelijk Atelierweekeinde is een mooie expositie samengesteld waar iedereen vrijblijvend kennis kan maken met kunstenaars in diverse disciplines. “Door dit soort initiatieven wordt kunst bereikbaar voor iedereen. Bovendien kan er op een laagdrempelige manier vrijblijvend een kijkje in de wereld van kunst genomen worden.”

‘Art-Man’ Patrick wil graag meedoen aan het Landelijk Atelierweekeinde. “Ik wil kunstenaars graag een podium bieden en om ze een kans te geven bekender te worden bij een breder publiek.”

Kunstenaars
Er zijn werken te bewonderen van diverse kunstenaars uit de regio. Onder meer van de 20-jarige kunstenaar Jesse Safier van der Horst. In zijn jonge carrière als kunstenaar heeft hij veel bijzondere projecten gedaan. Onder andere het beschilderen van de John Lennonmuur in Praag voor het project Wall of Freedom and Energy 2022. Hij verkocht al werken in Amerika, China en Spanje. Op de expositie is een drieluik met het thema vrijheid te zien en nóg een aantal bijzondere werken van Jesse.

Verder exposeert Frits van der Lee. Hij werd geboren in Silvolde en studeerde kunst aan de AKI in Enschede waar hij in 1993 zijn diploma Gemengde Media behaalde. Aan de Kunstacademie begon Frits te experimenteren met gelaagdheid en collage, wat de basis legde voor zijn huidige praktijk in Digitale Kunst. Na het afronden van zijn studie raakte Frits nieuwsgierig naar andere culturen, vreemde landen, mensen en levensstijlen van allerlei aard en brachten hem ertoe bijna de hele wereld rond te reizen. Inspiratie voor zijn kunst haalt hij uit deze reizen, maar ook uit een levendige fantasie. Frits volgt geen gangbare regels als het om het creatieve proces gaat. Zo opent hij nieuwe dimensies voor de kijker die meegetrokken wordt in een wereld van vreugde, schoonheid en mysterie.

Kunstenaar Roel Aarts neemt de bezoeker mee in de wereld van de schoonheid van de natuur. Hij geeft dieren, die een natuurlijke dood zijn gestorven, zo mooi als mogelijk een tweede leven. Er worden ook prachtige vlinderstolpen tentoon gesteld. Iets waar Roel een specialisme van heeft gemaakt.

Tot slot zijn er kunstwerken te bewonderen van Teun Anders en Moniek van Laake. Monique van Laake is fotograaf en maakt haar werk met de Nikon of Leica wat een bijzondere kleurbalans geeft in de opname. Haar gevoel voor beeld en compositie is bijzonder en geeft veel inspiratie. Teun Anders is beeldend kunstenaar en onder meer gefascineerd door de mogelijkheden van de digitale fotografie. Een foto wordt opeens een palet met kleurvlakjes. Kleurvlakjes die je anders kan organiseren waardoor er nieuw beeld ontstaat. Monique fotografeert zijn werk en Teun geeft daar vervolgens weer nieuwe betekenis aan. Beide kunstenaars werken samen in verschillende projecten onder de naam Moet (Mo = Monique eT = Teun).

Openingstijden
Tijdens dit bijzondere evenement op zaterdag 11 en zondag 12 november opent Patrick Hartman de deuren van zijn inspirerende atelier van 10:00 tot 17:00 uur. Er is een schat aan kunstwerken te bewonderen die met veel passie en toewijding zijn gemaakt door de aanwezige kunstenaars. Een hapje en drankje zijn uiteraard aanwezig. De toegang is gratis bij gallery Art-Man aan de Hiddinkdijk 21 in Heelweg.

https://art-man.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek