Op zondag 19 november wordt Sinterklaas rond 13.00 uur welkom geheten door burgemeester Otwin van Dijk op het marktplein in Silvolde.
Op zondag 19 november wordt Sinterklaas rond 13.00 uur welkom geheten door burgemeester Otwin van Dijk op het marktplein in Silvolde. Foto: PR.

Donders Stevige Sinterklaasintocht in Silvolde

Cultuur

SILVOLDE – De dag nadat Sinterklaas in Gorinchem in Nederland is aangekomen reist hij door naar Silvolde. Op zondag 19 november wordt de Sint rond 13.00 uur welkom geheten door burgemeester Otwin van Dijk op het marktplein in Silvolde. Net als vorig jaar gaat Sinterklaas, na de welkomstceremonie op de Markt, samen met alle kinderen naar het Willem Tell gebouw, waar het inmiddels alom bekende ‘Donders Stevige Sinterklaasfeest’ wordt gehouden.

Vol trots kijkt de organisatie terug naar de afgelopen jaren. Sinds 2014 organiseren zij al de bekende Donders Stevige Sinterklaasintocht in Silvolde. Het concept is in al die jaren nauwelijks veranderd: Rob Donderwinkel en Camiel Steverink van het duo ‘Donders Stevig’ zijn als vanouds weer aanwezig om Sinterklaas te trakteren op een super welkomstfeest in Silvolde. 

Een feest met alle bekende ingrediënten van de Silvoldse intocht: een stoere band die speciaal voor de gelegenheid is samengesteld, een groots pietenorkest ‘Sinterbrass’, de burgemeester die Sinterklaas welkom heet, een heleboel Pieten en natuurlijk Sinterklaas zelf. Alles is dus aanwezig om er ook dit jaar weer een Donders Stevig Sinterklaasfeest van te maken.

Uiteraard is er na afloop van de intocht ook nog de mogelijkheid voor een praatje met de pieten of een selfie met Sinterklaas. Alle Silvoldse kinderen mogen dan natuurlijk ook hun verlanglijstje inleveren bij de goedheiligman, maar dat spreekt voor zich. De organisatie hoopt op een leuk feest voor iedereen, zoals dat er al jaren is en ook nog jaren blijft in Silvolde.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek