Afbeelding
Foto: Stan Bouman

DRU Industriepark innoveert: Overgang naar Raad van Toezicht-model

Cultuur

ULFT - Het DRU Industriepark ondergaat de komende maanden een transitie van een bestuursmodel naar een Raad van Toezicht-model.

De verantwoordelijkheid van de nieuwe Raad van Toezicht strekt zich uit over de stichting DRU Industriepark en de DRU Industriepark horeca bv. In eerste instantie wordt gezocht naar een voorzitter en twee leden, met een respectievelijk financieel en cultureel profiel. De vacatures hiervoor staan vanaf vrijdag 17 november op de website.

De Raad van Toezicht bewaakt continuïteit, reputatie, legitimiteit, doelmatigheid en rechtmatigheid van het handelen van directeur-bestuurder Gerk van der Wal, de organisatie en zichzelf.

“Het DRU Industriepark heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en bewezen op cultureel en maatschappelijk gebied en als prachtige evenement- en erfgoedlocatie. Nu ontwikkelen we door met veel ambitie en een breed scala aan partners. Daarbij hoort een sterke basis en een goede governance. Ik kijk uit naar een professionele Raad van Toezicht met wie ik verder kan bouwen”, aldus Van der Wal.

De werving wordt gedaan door het executive search bureau PublicSpirit. Hiervoor is gekozen om de onafhankelijkheid van het proces te waarborgen en om de zoekcirkel te vergroten over heel Nederland. De planning is om in januari en februari 2024 de gesprekken met kandidaten te voeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek