Murat Isik.

Murat Isik.

Foto: Mark Uyl

Murat Isik in het Borchuus te Varsseveld

Cultuur

VARSSEVELD - Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers komt schrijver Murat Isik op zondagmiddag 14 april naar het Borchuus te Varsseveld. De aanvangstijd is 15:00 uur. Hij wordt geïnterviewd door Joyce de Schepper.

Murat Isik is in 1977 in Ízmir (Turkije) geboren, kort na zijn geboorte kwam hij naar Nederland waar hij opgroeide in de Bijlmermeer. Murat Isik studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en een half jaar aan de San Francisco State University. 

Hij debuteerde met het boek ‘Verloren grond’, dit boek werd bekroond met de Bronzen Uil-publieksprijs. Zijn boek ‘Wees onzichtbaar’ won de Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs in 2018. Hij was ook de auteur die het Boekweekessay in 2019 schreef: ‘Mijn moeders strijd’. 

Zijn nieuwe boek ‘In de mist van Golden Gate Park’ is een vervolg op zijn boek ‘Wees Onzichtbaar’. Beide boeken volgen het hoofdpersonage Metin Mutlu. 

‘In de mist van Golden Gate Park’
Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem, terwijl verschillende ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

“Met dit boek wilde ik laten zien waar verbeeldingskracht toe in staat is. Dat avontuur, het onbekende, de vrijheid om te scheppen, vind ik het mooie aan schrijven. Ik moet het spannend vinden om te schrijven, om op reis te gaan met de personages.” (Vol van Boeken #14)

Kaarten voor deze middag, à €15,00, zijn te koop bij Boekhandel Rutgers te Varsseveld. Telefoonnummer 0315-241377 of via de mail: info@boekhandelrutgers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant