Bedrijven op bezoek bij Op Koers. Foto: PR
Bedrijven op bezoek bij Op Koers. Foto: PR PR

Groep 8 van OBS op Koers komt in actie

Onderwijs

VARSSEVELD - Afval scheiden, recyclen, zwerfafval en werken op de vuilniswagen. Onderwerpen die tijdens de week van de duurzaamheid aan bod zijn gekomen op OBS op Koers. Toch zat er iets niet helemaal lekker bij de leerlingen in groep 8.

Ieder jaar gaan de kinderen de straat op om afval te prikken met de hele groep, dit wordt georganiseerd in samenwerking met SOPOIJ. De school heeft, voor deze prikacties, een hotspot toegewezen gekregen. Aan deze hotspot zijn veel bedrijven gelegen.
De leerlingen hebben opgemerkt dat er rondom deze bedrijven erg veel zwerfafval rondslingert. Jammer, want ze zijn juist zo druk om van Varsseveld een mooi opgeruimde woonplaats te maken.
Tijd voor actie dus. In de klas zijn de kinderen aan de slag gegaan met het schrijven van brieven aan bedrijven. Door middel van deze brieven nodigden de leerlingen de bedrijven uit om eens langs te komen op school, om daar samen in gesprek te gaan over het thema zwerfafval.
En met succes! Op donderdag 4 november zijn drie bedrijven uit Varsseveld - Waterkracht, Pitstop Brussen en Westerveld & Vossers - langsgekomen in groep 8 van OBS Op Koers. Er ontstond een mooi gesprek over zwerfafval, wat de leerlingen en de bedrijven daar van vinden, wat er al gedaan wordt om zwerfafval te voorkomen en er werd zelfs gebrainstormd over nieuwe oplossingen voor het zwerfafvalprobleem.
Een mooie samenwerking tussen de leerlingen en lokale bedrijven om er voor te zorgen dat Varsseveld een mooie, schone en opgeruimde woonplaats blijft!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant