Familiebedrijf Ten Brinke viert 120-jarig jubileum: (v.l.n.r.) Wim, Mirjam en Albert ten Brinke. Foto: PR
Familiebedrijf Ten Brinke viert 120-jarig jubileum: (v.l.n.r.) Wim, Mirjam en Albert ten Brinke. Foto: PR PR

Ten Brinke viert 120-jarig bestaan met nieuwe huisstijl

Economie

VARSSEVELD -  120 jaar Ten Brinke: het Nederlandse bedrijf staat al generaties lang voor competentie in de bouw en is nog steeds een familiebedrijf. Ter gelegenheid van het jubileum van het bedrijf hebben de beide directeuren Albert en Wim ten Brinke – samen met andere familieleden en de afzonderlijke vestigingsmanagers – de nieuwe huisstijl van het bedrijf onthuld in aanwezigheid van het personeel. 

Het bedrijf heeft hiervoor een uitgebreid positioneringsproces doorlopen, waarbij zowel medewerkers als externe deskundigen betrokken werden om de waarden van Ten Brinke, dat wat Ten Brinke kenmerkt, uit te werken.
Operationeel directeur Wim ten Brinke: “Het afgelopen jaar hebben we de tijd genomen om uit te zoeken wie we zijn als 120-jarige, wat ons als bedrijf definieert en waar we naartoe willen. Ten Brinke ziet zichzelf als een betrouwbare partner en bestrijkt het hele scala aan diensten in de vastgoedbranche: van grondaankoop, projectontwikkeling, planning, verhuur, financiering, uitvoering als hoofdaannemer, tot en met verkoop en asset management. Wat voor ons telt, is goed werk leveren zonder poespas. Deze manier van werken zit verweven in ons hele DNA. Onze nieuwe merkidentiteit geeft precies weer wie we zijn: nuchter, down-to-earth en sterk.”

Van metselaar tot internationale onderneming
Opgericht in 1902 door metselaar en bouwondernemer Theodorus Ten Brinke in Varsseveld, heeft het bedrijf zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een internationaal succesvolle onderneming op het gebied van projectontwikkeling en bouw. Vandaag telt het bedrijf ongeveer 1.300 werknemers in heel Europa en realiseert het een jaaromzet van circa 1,2 miljard euro.
“Als bouwbedrijf en projectontwikkelaar kennen wij de waarde van een solide fundament. De basis, dit fundament van ons succes, zijn onze medewerkers, die eveneens deel uitmaken van de Ten Brinke-familie. Onze cultuur kenmerkt zich door een open dialoog waarin ook fouten mogen worden gemaakt, daarnaast koesteren wij onze vlakke hiërarchie, waarin individuele medewerkers een grote mate van vrijheid genieten”, zegt Albert ten Brinke, directeur-grootaandeelhouder van Ten Brinke.
“Natuurlijk is er veel veranderd sinds de oprichting van het bedrijf 120 jaar geleden: andere bouwprocessen, eisen, wetgeving en materialen. Ten Brinke heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is internationaal geworden. In de loop van dit proces is ook ons perspectief verruimd. We passen ons voortdurend aan de veranderende marktomstandigheden aan, zijn bewuster, duurzamer en meer ervaren, maar ook nog steeds zeer ondernemend en ambitieus.”
Ten Brinke realiseert momenteel een groot aantal projecten in Europa. Van klassieke woningbouw, zoals de Gebroeders in Eindhoven, tot gemengde wijkconcepten zoals Het Dorp in Zoetermeer, en commerciële, logistieke en kantoorprojecten in zowel Nederland, Duitsland, Griekenland, Spanje en Portugal. Bijzonder in het oog springende projecten zijn op dit moment: de nieuwe bedrijfslocatie voor Volkswagen in Bochum (Duitsland), het nieuwe hoofdkantoor van de in Mainz (DE) gevestigde vaccinontwikkelaar Biontech, een nieuwe innovatiecampus voor Duitse overheidsinstellingen met circa 45.000 m² kantoorruimte in Bonn (DE) en 712 appartementen in Zaandam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant