Directeur Hendrikus Dannenberg met op de achtergrond de medewerkers van Deurenfabriek Suselbeek b.v. Varsseveld        Foto: Roel Kleinpenning.

Directeur Hendrikus Dannenberg met op de achtergrond de medewerkers van Deurenfabriek Suselbeek b.v. Varsseveld        Foto: Roel Kleinpenning.

foto Roel Kleinpenning

Deurenfabriek Suselbeek viert honderd jaar historie

Economie

SINDEREN – Deurenfabriek Suselbeek is de voortzetting van een kleinschalig aannemersbedrijf dat werd opgericht in 1921. Het eeuwfeest kon vorig jaar door de pandemie niet gevierd worden, op 8 september gebeurt dat alsnog met een Open Huis.

Door Reinier Kroesen

In de fabriek, prominent aanwezig aan de doorgaande weg van Terborg naar Varsseveld worden op grote schaal alle mogelijke types voor-, achter- tuin- en garagedeuren gefabriceerd. Oprichter Johan Suselbeek startte ruim honderd jaar geleden aan de Nibbelinklaan met klantenwerk. Hoofdzakelijk reparaties en nieuwbouw van boerderijen en woningen. In 1948 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Terborgseweg. Sinds 1994 waaide er een nieuwe wind na het aantreden van directeur Wout van Veldhuizen. De focus kwam te liggen op de productie van grote aantallen buitendeuren, andere activiteiten zoals het timmeren van trappen en kozijnen werden afgestoten. Wout werd in 2008 opgevolgd door Hendrikus Dannenberg, die nog altijd directeur is. Er werken geen familieleden Suselbeek meer in het bedrijf, al is de familie nog altijd aandeelhouder.

Geen personeelsgebrek
Hendrikus: “We hebben een zusterbedrijf in Leiden: De Deurenspecialist B.V., gespecialiseerd in renovatie van ramen en deuren in grote projecten. Hier in Sinderen werken zeventig mensen, vooral uit de buurt. We hebben een sterk regionaal karakter. Iedereen heeft het nu over personeelsgebrek, wij hebben dat niet. Mensen doen ons gewoon bericht, die willen hier graag werken. Hebben ze via via gehoord dat het bij Suselbeek oké is. We hebben een laag personeelsverloop en kijken niet naar wat iemand kan, maar wat ze willen, intern leiden we hen hier wel op. Ons sterk regionale karakter willen we graag vasthouden. Ook onze toeleveranciers zoeken we in de omgeving,”

Fijne werkomgeving
Suselbeek onderneemt maatschappelijk verantwoord. Ze zorgen zelf voor hun energievoorziening en beperken het gebruik van aardgas tot een minimum. Afvalstoffen worden gescheiden of aangeboden voor recycling. Plannen voor doorgroeien zijn er niet. Hendrikus: “De familie is tevreden met wat ze hebben. Het bedrijf is ook niet te koop. Er is hier geen hiërarchie. Twee momenten in het jaar zijn speciaal, de zomer- en kerstborrel. Rond die beide tijdstippen wordt een nieuwsbrief uitgebracht met daarin tekst en uitleg over lopende zaken. Personeelsleden voelen zich hier veilig en vertrouwd. Ze weten dat ze geen gekke dingen hoeven te verwachten. Er wordt aan een keukentafel veel gepraat over het werk: is er wel voldoende te doen? Gaat het goed, worden er nieuwe machines gekocht? Die informatie die we verstrekken geeft de werknemer zekerheid en houvast. Er mag hard gewerkt worden, we moeten geld verdienen, maar de mens is daarin de belangrijkste factor, zij zorgen voor ons voortbestaan.”

Open Huis
Op donderdag 8 september houdt Deurenfabriek Suselbeek Open Huis van 17.00 – 20.00 uur, alle belangstellenden zijn van harte welkom. In de fabriek wordt dan gewoon gewerkt, de bezoekers kunnen een looproute volgen door het pand om het hele fabricageproces te volgen. Voor de volgende dag zijn alle zakelijke klanten en toeleveranciers uitgenodigd. Op 10 september wordt de viering van het honderdjarig bestaan afgesloten met een personeelsfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant