De samenwerking tussen THO en de Gemeente Oude IJsselstreek illustreert hoe bedrijven en lokale overheden gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Foto: Alinda Brunsveld

De samenwerking tussen THO en de Gemeente Oude IJsselstreek illustreert hoe bedrijven en lokale overheden gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Foto: Alinda Brunsveld

Foto: Alinda Brunsveld

College van B&W op bezoek bij Terborgse Handelsonderneming

Economie

TERBORG - In een tijd waarin Nederland streeft naar maximale circulariteit, valt op dat steeds meer bedrijven zich richten op duurzaamheid, zowel in hun bedrijfsvoering als in hun inkoopbeleid. Een vooraanstaande speler in deze beweging is THO uit Terborg, dat zich specialiseert in tweedehands en refurbished kantoormeubilair. Een duurzaam proces dat ze wel iets vaker aan de buitenwereld willen laten zien, er wordt dan ook gewerkt aan de zichtbaarheid. 

Een concreet voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Gemeente Oude IJsselstreek. Een gemeente die zich inzet voor duurzaam ondernemen en als doel heeft om een energie neutrale gemeente te worden, waarbij zowel burgers als bedrijven cruciale spelers zijn. De gemeente staat bekend om haar proactieve ondersteuning van bedrijven op dit gebied, wat THO heeft aangegrepen als een kans om het college van B&W uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen van hun duurzame bedrijfsvoering.

Deze uitnodiging leidde tot een informatieve middag, waarin de waardevolle samenwerking tussen THO en de Gemeente Oude IJsselstreek werd benadrukt. Tijdens deze bijeenkomst gaf directeur Geert Hollander een interactieve presentatie, waarin onderwerpen als duurzaamheid, medewerkers, missie en visie, en plannen voor de toekomst werden besproken. Na de presentatie volgde een rondleiding door het magazijn, waar alle aanwezigen konden zien hoe alle medewerkers bijdragen aan dit duurzame proces.

Zowel THO als de gemeente kijken terug op een geslaagde middag. Beide partijen deelden hun duurzaamheidsdoelstellingen en zien kansen om elkaar te versterken. De gemeente is trots op het feit dat THO zich in haar gemeente bevindt, terwijl THO op haar beurt dankbaar is voor de mogelijkheden die de gemeente biedt. Zoals de gemeente treffend opmerkt: maar weinig bedrijven in de regio zullen géén gebruik maken van kantoormeubilair uit Terborg. 

Deze samenwerking tussen THO en de Gemeente Oude IJsselstreek illustreert hoe bedrijven en lokale overheden gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. THO is wellicht bescheiden, maar hun impact op het bevorderen van circulariteit is allesbehalve bescheiden te noemen. Het is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven die streven naar duurzaamheid en een circulaire economie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post