Afbeelding

Dag van de pelgrim

Human Interest

GAANDEREN - Op 23 juli houdt het Nederlands Genootschap van Sint Jacob samen met de Augustinus-Martinus geloofsgemeenschap in Gaanderen de dag van de pelgrim.

Wat deze viering zo bijzonder maakt,  is dat naast de traditionele pelgrimsdienst er een lezing over spiritualiteit van het pelgrimeren door broeder Thomas Quartier op het programma staat. Bij de voorbereiding was veel aandacht voor diversiteit in geloof en spiritualiteit van de hedendaagse pelgrim. Beide onderdelen van de dag zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

In een bont, internationaal gezelschap van mensen met een open mind en luisterend oor, trekken de pelgrims van herberg naar herberg. Soms samen, soms eenzaam en alleen. Soms met een prachtig uitzicht, soms in de bergen met amper zicht door de mist. Soms heel heet, soms koud. En dan, als de etappes zich aaneen rijgen en het besef van tijd is verdwenen kan het volmaakte moment zich voordoen en wordt er Inspiratie en/of geestelijke rust gevonden. Het zijn deze spirituele momenten die er mede voor zorgen dat het leven van de pelgrim voor de camino er anders uitziet als er na.

Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige caminogangers.

10.30 uur. Aanvang van pelgrimsdienst in Martinuskerk, Kerkstraat 70 in Gaanderen. Voorganger diaken Cor Peters.

12.15 uur lezing Prof. Dr .Thomas Quartier OSB lezing ,, De spiritualiteit van het pelgrimeren : “een rite de passage “, in de kerk.

Deelname is gratis en aanmelden hoeft niet. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant