Denice Bruins op de boerderij in Netterden.
Denice Bruins op de boerderij in Netterden. foto Roel Kleinpenning

Uitdagend kalendermodel wil afstand verkleinen tussen boer en burger

di 12 okt 2021, 16:46 Human Interest

Netterden - Afgelopen week werden de Boeren- en Boerinnenkalenders gepresenteerd. Daarop poseren jonge agrariërs die zich letterlijk en figuurlijk enigszins bloot geven om aandacht te generen voor het boerenleven. Denice Bruins (20) is één van hen.

Door Reinier Kroesen

Vrijdagavond werden de elfde editie van de Boerinnen Kalender en de vierde editie van de equivalent voor de Boeren gepresenteerd in de sociëteit van de agrarische landbouwschool te Dronten. De kalendermodellen, afkomstig uit het hele land, willen graag andere jongeren enthousiasmeren voor het boerenleven. En aan de burger uitleggen waar hun voedsel vandaan komt en daarnaast verbinding creëren tussen stedelingen en plattelandsmensen. Hier lijkt steeds meer behoefte aan te zijn, getuige de groeiende aandacht voor hun sector en de populariteit van de Boer Burger Beweging.

Catwalk

Op de catwalk tijdens de presentatie van de modellen voor 2022 aan pers en publiek was ook de Netterdense aanwezig. Denice vertelt dat ze geen idee heeft wie haar opgegeven heeft. “Ik kreeg een mailtje van de Boerinnen Kalender dat ik bij de laatst uitgekozen vijftig boerinnen zat. Dat bericht moest ik eerst een paar keer lezen, ik ben er nog steeds niet achter wie de dader is! Het is iets wat ik niet snel zou doen, maar mijn vrienden en familie zeiden dat je die kans niet vaak krijgt. Dus vooruit dan.”

Melkveebedrijf

Ze woont samen met haar broer en zus nog bij haar ouders, die een melkveebedrijf hebben. Denice is afgestudeerd als paraveterinair en werkt bij een dierenartsenpraktijk. Daarnaast helpt ze thuis mee op de boerderij.
Denice Bruins uit Netterden poseert op de boerderij van haar ouders. Niet toevallig is de foto op deze plek gemaakt. Want Denice toont haar maatschappelijke betrokkenheid. “Wij hebben ons weiland beschikbaar gesteld voor een windmolen. Duurzame energie vinden wij heel belangrijk en willen daar graag wat in bijdragen.”
Ook zij heeft een missie over te brengen. “Ik heb het voornamelijk gedaan voor de promotie van de agrarische sector en vind dat er meer respect moet komen voor de boeren. Ze werken keihard, 24/7. En als je ziet hoe goed ze voor hun vee zijn en de band die zij ermee hebben, dat is prachtig. Er is niks mooier dan het leven op de boerderij. De fotoshoot was in een grote boomgaard van een boerenhoeve in Diepenveen. Het was een super mooie dag! Ze hielpen zo fijn mee. Al met al duurde het een uurtje.”
De kalenders zijn online verkrijgbaar en in de boekhandel.


boerendingen.nl

De foto op de kalender van Denice Bruins. Foto: Rachel Bosman | Sharabande

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post