Vlnr: oom Luuk Barink, papa Dennis Berends, Sophie Berends, oma Marjan Barink, oom Koen Barink. Foto: Henk van Raaij
Vlnr: oom Luuk Barink, papa Dennis Berends, Sophie Berends, oma Marjan Barink, oom Koen Barink. Foto: Henk van Raaij Henk van Raaij

Wie houdt de meest familieleden over bij Family Drop?

Human Interest

Ulft – Sophie Berends (12) is één van de 14 kandidaten die dit seizoen meedoet aan het tv-programma Family Drop van NPO ZAPP. In elke aflevering strijden twee kandidaten tegen elkaar, waarbij ze hun familie inzetten. Welk familielid heeft een opdracht het beste uitgevoerd en hoe goed kennen de kandidaten hun familie? Het verliezende familielid valt door een gat van twee meter hoog, de drop. De bedoeling is om voor het finalespel zoveel mogelijk familieleden over te hebben. Family Drop wordt gepresenteerd door Daan en Tim. 

Door Carla van der Meer

“We hebben het eerste seizoen van Family Drop gekeken en toen vroeg ik mij af hoe het zou zijn om hieraan mee te doen”, zegt Sophie. “Mama heeft ons in februari opgegeven zonder dat ik het wist. Het leek haar leuk om tijdens de lockdown iets te doen te hebben. Toen iemand van het programma belde om te vertellen dat we mee mochten doen, was ik zo verbaasd dat ik niets meer kon zeggen. Later hoorde ik dat meer dan 1.000 kinderen zich hadden opgeven. Er zijn dit seizoen zeven afleveringen, dus veertien kinderen zijn uitgekozen.”

Nog niets vertellen
De vier familieleden die Sophie gekozen heeft, zijn haar oma Marjan, twee ooms (Koen en Luuk) en haar vader Dennis. Sophie mag niets inhoudelijks vertellen over de aflevering waar ze inzit. “We moesten tekenen dat we niets zouden zeggen”, geeft ze aan. “Maar ik mag wel vertellen dat het erom gaat om zoveel mogelijk familieleden over te houden voor het eindspel, want die kunnen je helpen. Als je in de finale komt, dan mag je twee familieleden uitkiezen, als je die dan nog overhebt tenminste. Wie de finale wint, mag een dagje uit.”

Locatie in het land
De familieleden kregen heel diverse opdrachten. Dat kon in de studio zijn, maar ook op een locatie in het land. “Ik kreeg vier omschrijvingen van opdrachten en daar moest ik een familielid bij zoeken waarvan ik dacht dat die de opdracht het beste kon uitvoeren”, legt Sophie uit. “Eén opdracht was dat ze een vaste hand moesten hebben en goed moesten kunnen tellen. Ik dacht dat het een rekenopdracht zou zijn, maar het bleek heel wat anders te zijn.”
“Ik moest naar Hoek van Holland”, zegt oma Marjan. “Bij mij was de opdracht duidelijk. Maar soms is er een opdracht en dan kom je er in de studio pas achter wat die precies inhoudt. We mochten over de opdracht niets tegen Sophie zeggen. Het was een goede opdracht, maar mondje dicht.”
“Ik weet wel dat oom Koen voor een opdracht ook het land in geweest is”, laat Sophie weten.

Heel spannend
De bedoeling is om voor het eindspel zoveel mogelijk familieleden over te hebben. “Als je minder familieleden hebt die je kunnen helpen, moet je zelf harder werken”, legt Sophie uit. “Maar dat betekent niet dat je niet meer kunt winnen. Het kan echt alle kanten op. Want zelfs als je geen familieleden meer over hebt, kun je nog winnen. Dat is heel spannend.”

Leuke spellen
“We krijgen al van veel mensen de vraag wanneer we op tv komen”, zegt oma Marjan. “Het tweede seizoen zou in september starten. Maar dat is dus iets later geworden. Wij zijn heel benieuwd hoe onze aflevering geworden is, want we hebben alleen de opnames gezien, maar nog niet het eindresultaat. Het zijn wel allemaal leuke spellen die erin zitten.”

Op zaterdag 4 december om 19.20 uur op NPO 3 is te zien hoe Sophie en haar familie het ervan af brengen in een spannende aflevering van Family Drop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post