Tijdens de opnames. Foto: PR

Tijdens de opnames. Foto: PR

Huis Landfort op 10 mei op tv bij BinnensteBuiten

Maatschappij

MEGCHELEN - Wie eens binnen wil kijken in de mooie historische buitenplaats Huis Landfort te Megchelen (gemeente Oude IJsselstreek) moet op woensdag 10 mei kijken naar het tv-programma BinnensteBuiten. Onlangs vonden er de gehele dag tv-opnames plaats in de rijk ingerichte zalen van het landhuis, Het KRO-NCRV-programma wordt uitgezonden op NPO2 en begint om 19.13 uur.

BinnensteBuiten trakteert de kijkers dagelijks op een flinke dosis inspiratie voor een lekker groen leven, met veel aandacht voor eten, wonen en buiten zijn met regelmatig een bezoek aan een historische buitenplaats, kasteel of landgoed. Het tv-team komt in juni nog een keer terug. Dan worden opnamen gemaakt van het landschappelijke park en de historische moestuin. De uitzenddatum van die uitzending is nog niet bekend.
Huis Landfort is geen museum met vaste openingstijden maar een particulier bewoond huis. Alle woonvertrekken zijn in stijl gestoffeerd en ingericht met (kunst)voorwerpen uit de eigen collectie, schenkingen, bruiklenen en aangekochte voorwerpen. Tezamen leveren ze een samenhangend en aantrekkelijk ingericht huis op. Het landhuis is enkel op reservering of tijdens openstellingen te bezichtigen.  Voor groepen is het mogelijk een aanvraag te doen voor een rondleiding. Ook organiseert de stichting met regelmaat instap-rondleidingen voor individuele bezoekers, informatie hierover is te vinden op de website van Landfort.

Al sinds 2015 worden dit soort opnamen gemaakt. Tal van buitenplaatsen en landgoederen zijn zo voor het voetlicht gebracht. Die zijn nog steeds terug te zien. Op initiatief van en samen met Het Gilde van Tuinbazen heeft stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) verschillende fragmenten uit de uitzendingen van BinnensteBuiten in chronologische volgorde op haar website gezet.


www.erfgoedlandfort.nl/bezoeken
skbl.nl/historische-buitenplaatsen-en-tuinen-in-binnenstebuiten/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant