Alle lessen zijn toegespitst op gezonder eten en meer bewegen. Foto: PR

Alle lessen zijn toegespitst op gezonder eten en meer bewegen. Foto: PR

Foto: PR

Cursus ‘Voel je Goed!’ in bieb Gendringen

Maatschappij

GENDRINGEN - Een gezonde leefstijl komt dichterbij in de twintigdelige cursus ‘Voel je Goed!’, die op donderdagmiddag 5 oktober start in de Bibliotheek Gendringen. De cursus is speciaal bedoeld voor volwassenen die moeite hebben met taal en daardoor informatie minder gemakkelijk kunnen verwerken.

Gezond eten en voldoende bewegen is goed voor iedereen. Maar het is niet altijd makkelijk om deze theorie in de praktijk te brengen. Daarom is het programma Voel je goed! ontwikkeld. Het combineert advies van een diëtist over eten en bewegen met groepslessen over gezondheidsvaardigheden, gegeven door getrainde vrijwilligers. 

Alle lessen, in eenvoudige taal, zijn toegespitst op gezonder eten en meer bewegen. Het gaat om verandering van gedrag. Daarom is er ook aandacht voor motivatie, doelen, sociale steun, beloning, verleidelijke eetomgeving, de rol van de omgeving en het bewegen zelf. Hierbij zullen ook professionals worden ingeschakeld als een diëtiste, beweegcoach en kok die gezonde snacks of een maaltijd bereidt. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen met je kinderen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts en eventuele vervolglessen in taal en/of rekenen. Het lesmateriaal is ontwikkeld samen met organisaties als het Voedingscentrum en Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Kleine groepen
Voel je goed! is mogelijk mede dankzij ondersteuning van de gemeente Oude IJsselstreek. De cursus is ingericht voor kleine groepen van maximaal 6 tot 8 deelnemers, begeleid door twee getrainde vrijwilligers, met ondersteuning van de taalhuisdocente.

Informatie en aanmelden
De cursus, die bestaat uit twintig delen, is vanaf donderdag 5 oktober wekelijks van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Gendringen, Bringenborg 5. Meer informatie en/of aanmelden bij Annet Wamelink, programmacoördinator 18+, via a.wamelink@achterhoeksepoort.nl of tel. 06-18198026. Zie ook de website.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post