Bert Essink, schutterskoning 2023 van Giezenveld. Foto: Jeannette Velthorst

Bert Essink, schutterskoning 2023 van Giezenveld. Foto: Jeannette Velthorst

Foto: Jeannette Velthorst

Bert Essink nieuwe koning van Giezenveld

Maatschappij

VARSSEVELD - Buurtvereniging ‘Giezenveld’ heeft een nieuwe schutterskoning. Tijdens het jaarlijkse buurtfeest knalde Bert Essink met het 232ste schot de romp van de vogel eraf.

Het buurtfeest werd dit jaar wederom gehouden op het erf van de boerderijen van de familie Stuart, Bertus Otten en Gerrie Wisselink aan de Vlakkeeweg in Varsseveld. Mede door het mooie weer werd het weer een zeer geslaagde en gezellige middag.
Met een oude Deutz tractor werd de schutterskoning van 2022, William Heusinkveld op zaterdag 16 september om 14.00 uur opgehaald, onder begeleiding van de buurtleden. Na de koffie en het zingen van het buurtlied startten de diverse volksspelen, waaronder het vogelschieten. Het eerste schot werd traditioneel gelost door de vorige koning. William Heusinkveld schoot in de loop van de wedstrijd ook de kop eraf, en raadde daarnaast nog het aantal schoten.
De linkervleugel werd geschoten door Jan Stuart, de rechtervleugel door Wim Kraayenbrink en de staart door Frank ten Brinke. De waarde van de inhoud van de boodschappenmand werd geraden door Wendy ten Brinke, zij zat er maar 0,52 cent naast. Het sjoelen werd gewonnen door Petra Ubbink en Menno Ribbers was het beste bij het spijkerslaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post