Volop brocante bij de markt in de Mauritiuskerk. Foto: PR

Volop brocante bij de markt in de Mauritiuskerk. Foto: PR

Foto: PR.

Brocantemarkt in Silvoldse kerk

Maatschappij

SILVOLDE - De Mauritiuskerk in Silvolde is op 15 oktober het decor van een speciale markt. Tijdens deze Brocante, Vintage & Retro Markt bieden circa 35 deelnemers hun unieke spullen aan over een totale lengte van ruim 100 meter aan kramen. Bij het oude altaar zal een gezellig terras worden aangelegd, waar koffie, thee, fris, soep en broodjes worden geserveerd. Dit alles in de Franse sfeer met een chanson op de achtergrond. De markt is open van 10 tot 16 uur.

Het gebouw in het centrum van het dorp is in handen van de coöperatie Mauritius en doet meer en meer dienst als dorpshuis. De brocantemarkt is bedoeld om dorpshuis en dorp op de kaart te zetten. Het geld dat verdiend wordt met de entree en de verhuur van stands komt in de reserves die nodig zijn om de exploitatiekosten te dekken voor het beeldbepalende Silvoldse gebouw.
De lovende woorden van bezoekers en standhouders over de eerste Brocante markten (met ruim 850 bezoekers) hebben de organisatie doen besluiten deze markt met regelmaat terug te laten keren. De coöperatie is ook op zoek naar mensen die andere markten willen organiseren, zoals een Smaakmarkt, Whiskyproeverij of een Hobbybeurs. Wie daar iedeeën over heeft kan zich in verbinding stellen met coöperatie Mauritius.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek