FIFA voetbaltoernooi in Ulft. Tweede van rechts is organisator Umut Nur Kaya.
FIFA voetbaltoernooi in Ulft. Tweede van rechts is organisator Umut Nur Kaya. Foto: Roel Kleinpenning.

Jongeren samen bij FIFA Toernooi

Maatschappij

Jongeren-werkers Oude IJsselstreek staan klaar met raad en daad

Door Meindert Bussink

ULFT - “In een tijd waarin digitale technologie en gaming een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven zijn geworden, heeft een groep jonge gamers zich verenigd om aan een FIFA-toernooi te deelnemen. Met tweeëndertig deelnemers, allemaal even gepassioneerd over voetbal en gaming, was deze activiteit een viering van enthousiasme en competitie,” aldus organisator en stagiaire van Buurtzorg Jong Oude IJsselstreek Umut Nur Kaya.  

Wanneer ik de nieuwe locatie van de jongerenwerkers aan het J.F. Kennedyplein 10 in Ulft bezoek, word ik direct enthousiast ontvangen door Kazim Kozan, Thijs Pothoff en stagiaire Umut Nur Kaya: “Als jongerenwerkers zijn wij er voor de jongeren uit Oude IJsselstreek. Zit je bijvoorbeeld ergens mee en zou je daar eens met iemand over willen praten? Dan kan je altijd bij ons terecht. Bijvoorbeeld over uitgaan, schulden, ruzies, vrienden, school, opleiding, werk, uit huis gaan, sociale media, middelengebruik, of niet lekker in je vel zitten. We gaan samen in gesprek en op zoek naar oplossingen die bij jou passen. Ook leerkrachten, mentoren of sportcoaches mogen contact met ons opnemen wanneer zij zich zorgen maken over leerlingen of groepen leerlingen, maar ook de de wijkagent.” 

Samen inrichten
De jongerenwerkers zijn regelmatig aanwezig op straat, op scholen en bij (sport)verenigingen en organiseren ook activiteiten vanuit het Mauritiusgebouw in Silvolde en de Kwaksmölle in Varsseveld. “Deze nieuwe locatie is nu nog een beetje kaal, maar die hebben we bewust nog niet verder ingericht. Dat willen we de komende tijd samen met de jongeren doen,” aldus Pothoff.  

Deelnemers moedigden elkaar aan en gaven tips


Diverse achtergronden 
Het FIFA-toernooi bracht jongeren van verschillende achtergronden en leeftijdsgroepen samen. Het doel was niet alleen om te concurreren, maar ook om vriendschappen te smeden en de gemeenschapsbanden te versterken. De activiteit was een groot succes in het bijeenbrengen van jongeren die anders misschien niet de kans hadden gehad om elkaar te ontmoeten.

“Het toernooi begon met veel opwinding en gejuich toen de deelnemers zich verzamelden rond de schermen, elk met hun eigen favoriete team en tactieken. Gedurende de dag werden er enkele epische wedstrijden gespeeld en de toeschouwers werden getrakteerd op enkele buitengewone staaltjes van vaardigheid en strategie”, aldus een enthousiaste Kaya.

Teamwork
Het evenement werd niet alleen gekenmerkt door competitie, maar ook door teamwork en saamhorigheid. De deelnemers moedigden elkaar aan en gaven tips om hun gaming vaardigheden te verbeteren. Dit toernooi was een platform voor jongeren om hun passie voor gaming en voetbal te delen.

De winnaar? Vriendschap
Na uren van spannende wedstrijden, werd uiteindelijk Enes Ozturk tot kampioen gekroond. Kaya: “De overwinning was slechts een aspect van de activiteit, want de vriendschappen die werden gecreëerd en de herinneringen die werden gemaakt, zullen ongetwijfeld nog vele jaren voortduren.”

Het succes van dit FIFA-toernooi benadrukt de kracht van de jongerenwerkers en het vermogen van jongeren om hun passies te delen en te vieren. De activiteit heeft laten zien dat gaming niet alleen een vorm van vermaak is, maar ook een middel voor communicatie is voor jongeren.

Wanneer jongeren samenkomen om hun passies te delen, kunnen geweldige dingen gebeuren


Umut Nur Kaya trapt hiermee zijn eerste activiteit binnen het Online Jongerenwerk af en is van plan om in de toekomst meer van dergelijke activiteiten te organiseren. Hij hoopt nog meer jongeren te betrekken en de gemeenschap te versterken: “Het toernooi heeft aangetoond dat wanneer jongeren samenkomen om hun passies te delen, er geweldige dingen kunnen gebeuren. Hou de Instagram pagina ‘jongerenwerk_oude_ijsselstreek’ in de gaten voor toekomstige activiteiten.”


www.buurtzorgjong.nl/teams/jongerenwerk-oij

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek