Afbeelding
Foto PR.

Zondag 19 november Sinterklaasintocht Megchelen

Maatschappij

MEGCHELEN - De mandarijnen liggen op de fruitschaal, de pepernoten staan naast de koektrommel, het Grote Speelgoedboek zit vol met post-its en de dagen worden korter. Afgelopen maandag trapte het Sinterklaasjournaal af en er is weer een fantastische periode voor de jongste inwoners aangebroken.

Op zondag 19 november vanaf 9.30 uur verwelkomt Megchelen de Sint en zijn Pieten. Dit jaar is er geen tocht door het dorp maar een groot feest, speciaal voor Sinterklaas, in een rijk versierde St. Martinuskerk waar iedereen vanaf half 10 van harte welkom is. Of je nou uit Megchelen komt of gewoon graag in Megchelen bent, iedereen is welkom.

Er is koffie en thee met iets lekkers voor de grote mensen en limonade voor de kleintjes. Harmonie St. Caecilia speelt haar mooiste Sinterklaasmuziek en M-dance heeft leuke Pietendansjes ingestudeerd. Het weer speelt geen rol, want in de kerk is het warm en droog en ‘s middags kan iedereen thuis rustig bijkomen van de opgedane indrukken. 

Uitnodiging
De kinderen van basisschool Sint Martinus hebben in de week voorafgaand aan het feest een wel heel speciale envelop met daarin een persoonlijke uitnodiging gekregen. Hen is gevraagd deze uitnodiging goed te bewaren en mee te nemen naar het zodat de Portierpiet kan kijken of ze op de gastenlijst van de Sint staan. Heb jij geen uitnodiging? Maar ben je wel lief geweest dit jaar? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!  

Brievenbus
Vanaf 13 november hangt er een speciale Sinterklaasbrievenbus bij de kerk. Heb je post voor de Sint? Dan mag deze hierin. Mooie tekeningen en kleurplaten, maar ook fopspeentjes die naar een ander kindje mogen, gooi het gerust in de brievenbus van Sinterklaas. De origineelste post verdient een prijs, vergeet dus niet je naam en telefoonnummer te vermelden zodat wij je na afloop kunnen benaderen.

Bestuurswijziging
Stichting Sint Megchelen heeft een nieuw bestuur. Na vele jaren van trouwe dienst heeft het het voormalig bestuur het stokje overgedragen aan een groep nieuwe enthousiaste bestuursleden. Bennie, Aukje en Lize, bedankt voor jullie enthousiasme en toewijding. De Sinterklaasintochten waren de afgelopen jaren een groot succes en dat was mede te danken aan jullie tomeloze inzet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek